6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Tribün cinayetine 30 yıl istemi

İnönü Stadı’nda 11 ekim 2004’de Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı sırasında Cihat Aktaş’ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin beş sanık hakkında dava açıldı.

İnönü Stadı’ndaki olaya ilişkin soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ziya Hurşit Karayurt hazırladığı iddianamede, ‘olay günü sanıklar Fatih Sözüer, Cihan Erdem, Cenk Özbulak ve Şafak Kalkan’ın maç saatinde görüştüğünü, Cihan Erdem’in, Fatih Sözüer’e bıçağı verdiğini’ belirtti. Grup, Melih Işık ile ise daha sonra karşılaştı.

Sözüer ve Özbulak tek biletle maça girmişler

Fatih Sözüer’in, Cenk Özbulak’la birlikte tek bilet kullanarak turnikeye sıkışmak suretiyle içeriye girdiği ifade edilen iddianamede, sanıkların koridorda Cihat Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 5-6 kişilik bir grupla çarpıştıkları ve bunun üzerine kavga çıktığı anlatıldı.

Aktaş kavga sırasında bıçaklandı

Sözüer’in kavga sırasında Cihat Aktaş’ı bıçakladığı ve olay yerinden uzaklaşarak maçı seyrettiği belirtildi.

Savcının iddianamesinde, Sözüer’in dışarı çıkarken görgü tanıklarının göstermesi üzerine yakalandığı açıklandı.

Sözüer’in 30 yıl hapsi isteniyor

İddianamede savcı, Cihat Aktaş’ı bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen Fatih Sözüer’in, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 24 ile 30 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

‘Diğer sanıklar hakkında 2 ile 4 yıl hapis cezası’ istemi

Cihan Erdem, Şafak Kalkan ve Cenk Özbulak’ın ‘ölümle biten kavgaya karışmak’ ve ‘suçun işlenmesinden sonra failine yardım etmek’ suçlarından 2 ile 4.5’ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Melih Işık’a ise ‘suçun işlenmesinde sonra faile yardım etmek’ suçundan 2 ile 4 yıl arasında hapis cezası verilmesi talep edildi.

Davanın görülmesine, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
aa
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 13:31:35
Güncelleme :16 Aralık 2004 Perşembe 14:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?