7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Troia Vakfı kuruldu

Troia’daki tarihi eserlerin ve arkeoloji ile ilgili konuların araştırılması, kazı ve bilimsel çalışmaların teşvik edilerek maddi ve manevi yönden desteklenmesi amacıyla kurulan Troia Vakfı, düzenlenen bir imza töreniyle resmiyet kazandı.

Taksim’deki Alman Konsolosluğu’nda düzenlenen törene, Başkonsolos Rainer Möckelmann’ın yanısıra, Troia kazılarını gerçekleştiren heyetin başkanı Prof. Dr. Manfred Korfmann, heyet üyeleri ve sponsor firmanın yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Manfred Korfmann, "Troia’da (Truva) önemli olan herşeyi yerinde muhafaza etmek. Bunun için, buradaki eserlerin korunması amacıyla, devlet ve halkın elele vermesi gerekiyor. Bilim adamlarının çalışması yeterli değil. Burada bir Troia müzesi açılırsa, çalışmalarımız asıl o zaman değer kazanır. Herşeyi yerinde korumak gerekir" dedi.

Troia Vakfı, Troia kazılarına sürekli bir kaynak yaratarak, kazıların devamlılığını sağlamayı amaçlıyor. Vakfın mütevelli heyeti, çoğunluğu öğretim görevlisi ve arkeolog olmak üzere 16 kişiden oluşuyor. Türkiye’nin uluslararası düzeyde tanınan deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Celal Şengör de vakfın mütevelli heyeti üyeleri arasında yer alıyor.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 10:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?