4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

TÜMSİAD'dan 29 Ekim mesajı

Tüm Sanayici ve işadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Mehmet Yıldırım 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

TÜMSİAD Genel Başkanı Yıldırım, Türkiye'nin çok çetin ve zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bu zorlu süreci elele, gönül gönüle vererek aşabiliriz. Bu bağlamda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın bizleri birbirimize daha çok kenetleyecek günlerin başlangıcı olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin ilan edildiği bayramımızın tüm ulusumuza mutluluklar getirmesini temenni ediyorum" dedi. 

Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tüm dünyayı saran ekonomik kriz ve Güneydoğu'daki terör olaylarıyla birlikte idrak ettiğine dikkat çeken Yıldırım, "Türkiye, krize hazırlıklı olarak yakalanmıştır. 2001 krizinden sonra bankacılık sistemimizde yapılan revizyonla çok önemli bir finansal eşik aşılmıştır. Yapılan finansal düzenlemeler, piyasaların kredibilite fonksiyonlarını tam olarak icra edemese de, yapısal olarak bir direnç ortaya konulmuştur. Fakat dünyayı bir bütün olarak saran kriz, özellikle ülkemizde döviz fiyatlarında öngörülemez bir travma yaşanmasına yol açmıştır. Bu noktada, Merkez Bankası'nın çok daha aktif bir müdahale içinde olmasını beklerdik. Yükselen döviz fiyatları ihracatçıya yaramıştır, ama dövizle borçlu olanların borç stokunu katlamıştır. Bu noktada özellikle dövizle borçlu olan KOBİ'lerin, kredibilitelerinin yeniden gözden geçirilmesi elzem olmuştur" diye konuştu. 

Terörün yürekleri yakmaya devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, "Türkiye, terörle mücadelesinde toplum olarak yürek birliği yapmaya devam etmiştir, edecektir. Terörle mücadelenin sadece askeri boyutu olmadığının daha net ortaya çıktığı son olaylardan sonra, ekonomik, kültürel, siyasi bir hamle başlatılmalıdır. Bu toprakları bölmeye hiç kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir" diye kaydetti. Yıldırım, "Cumhuriyet, çoğulculuktur. Cumhuriyet, birliktir, bütünlüktür. Cumhuriyet, bu milletin özüdür, kendisidir. Tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?