4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

TÜMSİAD'dan terör saldırısına kınama

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, İstanbul Güngören İlçesi'nde 17 kişinin ölümüne 100'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Ülkemizin huzurunu ve esenliğini bozmaya yönelik bu hain saldırılarla bölücü emellerini gerçekleştirmeye çalışanlar, asla bu hedeflerine ulaşamayacaklardır. 

Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir ve milletimiz bu tür tedhişe yönelik olaylarla birliğini ve bütünlüğüne daha çok sahip çıkacak bir iradeye sahip olduğunu ortaya koymaktadır" dedi. 

Terör saldırısında ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dilediğini ifade eden Yıldırım, "Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Milletimiz çok asil bir millet ve kaynaşmasıyla, dayanışmasıyla her şart ve durumda tek yürek olmayı becerebilen bir millettir. Bu tür olaylar, birliğimizi ve dirliğimizin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymakta, acılarımızı paylaşmakta ne kadar asil olduğumuzu da hatırlatmaktadır. Hain terör olaylarıyla ülkemizin huzur ortamına
müdahale ederek karanlık emellerini ve oyunlarını gerçekleştirmeye çalışanlar, bu milletin hiçbir zaman oyunlara gelmeyeceğini de açıkça bilmelidirler" diye konuştu. 

Yıldırım şöyle devam etti; "Karanlık güçler, dünyanın en stratejik ve coğrafi olarak en önemli topraklarında bulunan ülkemiz üzerinde asırlar boyu, farklı oyunlar tertip etmişlerdir, etmeye de devam etmektedirler. Terörü maşa olarak kullanan güçler, bir gezi alanında, masum insanlarımızın, çocuklarımızın bulunduğu ortama bile bomba koymaya cüret edebilecek şekilde gözleri dönerek hareket edebilmektedirler. Terörün amacı, insanları korkutmak ve korkulardan beslenen emellerine ulaşmaktır. Fakat, ülkemizin birlik, dirlik ve esenliği üzerinde oyunlar oynayarak, ülkemizin siyasal, sosyal ve kültürel iklimine, manevi atmosferine kin ve nefret tohumları bırakmak isteyenler, oyunlarının başlarına geçeceğini de bilmelidirler. Şu anda kimin tarafından yapıldığı belli olmayan terörün, milletimizin cesaretini kıracağını ve korku ikliminin bu memlekete hakim olacağını zannedenler, yanıldıklarını anlayacaklardır." 

Yıldırım, bu olayın arkasındaki hain güçleri ortaya çıkarmak konusunda Emniyet güçlerinin kararlılıkla hareket etmeye çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek, "Elbette bu olayların arkasındaki karanlık güçler ortaya çıkarılacak ve masum halkımızın yüreğine düşen kor alevlerinin dinmesi sağlanacaktır" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 15:46:32
Güncelleme :29 Temmuz 2008 Salı 15:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?