30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tünel'de 'Yol Arkadaşınız İETT' sergisi

İETT mensuplarından Filiz Acar ve Fatih Sultan Kar'ın kurum arşivinden derlediği fotoğraflar, "Yol Arkadaşınız İETT" başlıklı sergiyle Tünel'in Karaköy girişinde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ve birçok sanatseverin katılımıyla açılan sergide ziyaretçiler, İstanbulluların atlı tramvayla tanışmasından Tünel'in ilk haline, Galata İstasyonu'ndan Tünel'in ahşap vagonlarına, İstanbul'un ilk otobüslerinden Türkiye'nin ilk elektrik fabrikasına, Yedikule Gazhanesi'nden bir zamanlar İETT'de çalışmış ünlü şahsiyetlere kadar birçok fotoğrafla tanışma fırsatı bulacaklar.

 

BARAÇLI: "BÜTÜN İSTANBULLULARI BEKLİYORUZ"

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, sergi açılışında yaptığı konuşmada, "Arkadaşlarımızın arşivden seçtiği fotoğraflardan oluşan bu sergi İETT'nin uzun yaşamındaki çok kısa bir anı gösteriyor bizlere. İETT, 139 yıllık bir kurum. Dolayısıyla buradaki fotoğrafların her şeyi anlatması mümkün değil. Bu konuda çalışması olanlar varsa onları bizlere aktarabilirler. Unutmayın ki bu kurum hepimizin. İETT, İstanbullularındır. İstanbul'da İETT gönüllülerinin olduğunu biliyoruz. Bizler İETT'nin marka değerini

ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu sergi de bu çalışmaların bir ürünüdür. Serginin en ilgi çeken bölümü belki de 'İETT Ünlüleri' başlığıyla yer alan pano olacak. Çünkü Tünelle Karaköy'den Beyoğlu'na çıkmak isteyen yolcularımız bu panoda bir anda genç futbolcu Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaşacak, Necdet Mahfi Ayral, Yaşar Kemal, Tuncel Kurtiz ve Memduh Ün gibi büyük sanatçıların bu kurumda çalıştıklarına inanamayacak. Sergiyi hazırlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyor, devamını bekliyorum. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum".

 İNTERNETTE DE SERGİLENİYOR

Sergiyi bizzat gezme fırsatı bulamayanlar, internetten www.iett.gov.tr/sergi adresine girerek sergideki fotoğrafları görebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 11:32:00
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 11:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?