4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Turist hırsızlar yakalandı

Ülkelerine dönebilmek için Bakırköy'de hırsızlık yapmaya kalkışan iki turist, öfkeli esnafın elinden polis tarafından kurtarıldı. 

Sabah saatlerinde Bakırköy ilçesindeki bir pasaja hırsızlık için gelen iki yabancı turist, pasajda bulunan bir sigorta şirketine ait büroya girdi. Bürodan gelen sesler üzerine şüphelenen pasaj esnafı, büronun önünde toplanarak kilitli kapıyı açmaya çalıştı. Esnaf ardından pasajın etrafını da kuşattı. 

Bürodan gelen yoğun sesler üzerine olay yerine Doberman cinsi bir köpek de getirildi. Dakikalarca süren bekleyişin ardından pasaja gelen büro sahibinin anahtarı ile kapı açıldı. İçeriye köpek eşliğinde giren yaklaşık 20 esnaf içeride şahısları büronun arka penceresinden kaçmak üzereyken yakaladı. Öfkeli kalabalığın elinden kurtulamayacaklarını anlayan şahıslar köpeğinde etsisiyle büroda bulunan koltuklara kendilerini atarak polis çağrılmasını istediler. Bürosunun adeta savaş alanına döndüğünü gören işyeri sahibi ise fenalık geçirdi. Öfkeli esnafın sözlü taciz ve fiziki şiddetine maruz kalan şahıslar olay yerine polisin gelmesiyle suçlarını itiraf ettiler. Şahıslardan birisinin pencereden kaçmaya çalışırken kollarını kestiği gözlendi. Diğer şahıs ise şapkasıyla yüzünü gizlemeye çalıştı. 

Acemi hırsızlar olay yerine gelen polis tarafından hızla ekip otosuna bindirilerek olay yerinden adeta kaçırıldı. 

Yabancı uyruklu oldukları öğrenilen şahısların polisteki ifadelerinde, Türkiye'de kaçak durumuna düşmemek için uçakla ülkelerine giriş-çıkış yapmak zorunda olduklarını ve yolculuk masrafı için hırsızlık yapmaya kalkıştıklarını söyledikleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 12:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?