1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Turist sayısı yüzde 25 arttı

İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, kentte bu yılın ilk yarısında turizm açısından yüzleri güldüren bir tablo ortaya çıktığını ifade ederek, "Kentimize bu yılın ilk 6 ayında gelen yabancı turist sayısı 2 milyon 832 bin. Geçen senenin ilk 6 ayına göre yüzde 25'lik artış söz konusu" dedi.

İstanbul Valiliği'nde düzenlenen basın toplantısında, kentin turizm sektöründeki ilk 6 ayını değerlendiren Taşbaşı,İstanbul'un Türkiye turizm potansiyeli içinde ayrı bir yeri olduğunu ve gerek gelen turist sayısı gerekse turizm gelirleri açısından yüzde 27'lik bir payı bulunduğunu dile getirdi.

Taşbaşı, geçen yılın aynı aylarına oranla Nisan'da yüzde 27'lik, Mayıs'ta yüzde 26'lık, Haziran ayında ise yüzde 22'lik bir artış görüldüğünü kaydederek, yüzde 25'lik artışın devam edeceğini ve bu yılın sonuna kadar İstanbul'a 6,5 milyon turistin gelmesini ve 5,5 milyar dolarlık bir geliri öngördüklerini bildirdi.

Taşbaşı, İstanbul'daki otellerde doluluk oranının yüzde 90'ların üzerinde olduğunu da kaydetti.

İstanbul'u tercih eden turist profili hakkında bilgi veren Taşbaşı, sırasıyla en çok Alman, Rus, Fransız, İngiliz ve Hollandalılar'ın geldiğini söyledi. Son bir kaç yıldır Amerikalı ve İspanyol turistlerin sayılarında da artış olduğuna işaret eden Taşbaşı, bunların da gemilerle gelip bir gece konaklayan turistler olduğunu belirtti.

Taşbaşı 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'un, 2010'a 10 milyon turistle girme hedefinin gerçekleştirilmesi için çalıştıklarını belirten Taşbaşı, 100 bine yakın yatak kapasitesine yaklaşık 25 bin yeni yatağın ekleneceğini ifade etti.

Vali Yardımcısı Taşbaşı, Türkiye'nin 2006 yılındaki 17 milyar dolarlık turizm gelirinden 4,6 milyar dolarını İstanbul'un sağladığını sözlerine ekledi.


AA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 17:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?