4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Turisti 12 euro için komaya soktular

Beyoğlu’ndaki 360 adlı restoranın korumaları olduğu öne sürülen 3 kişi, vestiyere 12 euro ödemeyen Hollandalı turisti öldüresiye dövdü. 32 yaşındaki turist komaya girdi

Beyoğlu’nda tarihi Mısır Apartmanı’nın en üst katında bulunan 360 İstanbul adlı restoranda Alman kız arkadaşı A.B ile yemek yiyen Hollandalı L.D.V (32), kimliği belirsiz kişiler tarafından komalık edilene kadar dövüldü.


Turistin kız arkadaşı A.B, “Restoranın vestiyerinde istenen 12 Euro’ya itiraz ettik. Bizimle birlikte asansöre binen üç koruma, apartman girişinde erkek arkadaşımı dövdü” derken, restoran yetkilileri, “Bizde 500 YTL’nin üzerinde hesap ödediler. 12 euro’nun hesabını yapmayız. Zaten çok alkollüydü. Caddede dayak yemiştir” dedi. Beyninde ödem oluşan ve komada olan L.D.V ise, Alman Hastanesi’nde müşahade altında tutuluyor.


Alman A.B.’nin anlatımına göre, tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen çift, İstanbul’a gelmeden 3 hafta önce 360 İstanbul adlı restorana 25 Ekim Cumartesi akşamı için rezervasyon yaptırdı. 25 Ekim akşamı restorana giden çift, vestiyere bir ceket bırakarak yemeğe geçti.


Yemeklerini bitiren çift 211 YTL’lik hesabı ödedikten sonra restoranın bar bölümünde bir süre eğlendi. Burada da birkaç içki içen çift, saat 01.00 sıralarında restorandan ayrılmak istedi. Vestiyere giden ve bıraktıkları ceketi isteyen çifte buradaki görevli 12 euro ödemeleri gerektiğini söyledi. A.B., kendilerine ceketi bırakırken para ödemeleri gerektiğinin söylenmediğini belirtti.
Bu sırada ceketi alan çift, asansöre yöneldi. Ancak bu kez üç koruma yanlarına geldi. Bunun üzerine A.B., sorun çıkmasını istemediğini söyleyerek çantasından 12 euro çıkarmaya çalıştı.

Görgü tanığı kaçtı
Ancak korumalar, “Para vermeyin, bir an önce buradan gidin” dedi. Üç koruma, çiftle birlikte asansöre bindi. İddiaya göre, aşağıya indiklerinde apartmanın girişinde üç koruma, Hollandalı turiste saldırmaya başladı. Bu sırada A.B., “Ne yapıyorsunuz?” diye çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Ancak L.D.V. yere yığıldı. Üç koruma bekleyen asansöre binerek yukarıya çıktı.


A.B.’nin “olayın en yakın görgü tanığı” dediği asansör görevlisi ise yardım etmek yerine ortadan kayboldu. A.B., yere yığılan erkek arkadaşı için yardım istemeye caddeye doğru yöneldi. Bu sırada restorana gelen müşteriler ve turistin yardım çığlığını duyan caddedeki vatandaşlar, polis ve ambulansa haber verdi. L.D.V, önce Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırıldı, oradan Alman Hastanesi’ne sevk edildi.

Polise suçlama
A.B. ise erkek arkadaşını hastaneye kaldırdıktan sonra polisle birlikte restorana geri döndü. Polise olaya tanık olduğunu söylediği asansördeki görevliyi gösteren A.B.’nin iddiasına göre, asansör görevlisi, “Ben gördüm ama birşey söyleyemem” dedi. Bunun üzerine A.B., polisle birlikte restorana çıkmak ve onlara üç korumayı göstermek istedi. Ancak yine A.B.’nin iddiasına göre polis kendisini “sesini çıkarmaması” konusunda uyardı.

Turistin beyninde ödem var, yoğun bakımda
Alman Hastanesi’nde tedavi altında bulunan Hollandalı turistin ise sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre kalp hastası olan V.’nin beyninde ödem var ve koma halinde yoğun bakımda tutuluyor. Olayın ardından Hollandalı gencin ailesi de İstanbul’a geldi. Hastanede endişeli bekleyişini sürdüren A.B, erkek arkadaşı iyileşene kadar İstanbul’da kalacaklarını söyleyerek, “Kendimizi güvende hissetmiyoruz. Böyle birşey Almanya ya da Hollanda’da olsa ertesi gün o restoranı kapatırlardı” dedi.

Polis sadece olayı doğruladı
Polis yetkilileri, 360 İstanbul’da yaşandığı öne sürülen olayı doğruladı, ancak detaylı bilgi vermekten kaçındı. Olayın ardından üç korumanın gözaltına alındığı, savcılıktan serbest bırakıldıkları öğrenildi. Hollanda Başkonsolosluğu yetkililerinin olayı yakından takip ettikleri, buna karşılık polisin L.D.V’nin sağlık durumu hakkında hastaneden rapor dahi istemediği belirtildi.

Mekânın müdürü: Sokakta dayak yemiştir
360 İstanbul Genel Müdürü Enis Özsomer ise olayın kendi restoranlarında yaşandığı iddiasını yalanlayarak, şunları söyledi: “Bu kişiler bizde 500 YTL’nin üzerinde hesap ödedi. Böyle bir müşteriden kalkıp 10 lira almak için kavga etmezsiniz. Ayrıca restoranımızda vestiyer de ücretsizdir. Buradan aşırı alkollü şekilde ayrılmışlar. İstiklal Caddesi çok sayıda suça meyilli insanın gelip geçtiği yerdir. Apartmanın önünde, İstiklal Caddesi üzerinde dayak yediğini düşünüyorum. Bizim mekanımızla hiçbir alakası yoktur. Bizim mekanımız hakkında niye böyle bir suçlama olduğunu da anlayamıyorum” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 09:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?