6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Turistler Sirkeci Garı'na akın etti

İzlanda'da yanardağın yeniden faaliyete geçmesi üzerine oluşan kül bulutlarının hava yolu ulaşımını durdurması sebebiyle, ülkelerine dönmek isteyen turistler Sirkeci Garı'na akın ettiler. Bilet gişeleri önünde uzun kuyruklar oluşturan yüzlerce turist, garda yoğunluğa sebep oldu.

Yanardağdan çıkan kül bulutları hava yolu ulaşımını etkileyince, ülkelerine dönmek isteyen turistler alternatif yollara başvurdular. Uçak seferlerinin iptal edilmesi sebebiyle Avrupa'ya gidebilmek için trenleri tercih eden turistler, Sirkeci Garı'na adeta akın ettiler. Yüzlerce turiste yer bulmakta zorlanan demir yolu yetkilileri ise çareyi vagon sayılarını artırmakta buldu. Selanik ve Bükreş'e günde 2 defa 50 yolcuyla giden trenlerin yolcu kapasitesi 350'ye çıkartıldı. Yetkililer, sefer sayılarının arttırılması için de uluslararası düzeyde girişimler yapıldığını bildirdiler.

Amsterdam'a gitmeye çalıştığını belirten Avustralyalı Anthony Tietze de 4,5 saattir Sirkeci Garı'nda beklediğini söyledi. Saatlerdir aynı noktada beklediğini anlatan Tietze, "Bu sabah havalimanına gittim. Uçuşum iptal edilmiş. Orada tam bir kaos vardı. Bugün de bilet bulmak için şansım olduğunu düşünmüyorum. Yarınki trene bilet alacağım" diye konuştu.

Belçikalı Anna Vandeputte ise Brüksel'e gitmeye çalıştığını ifade ederek, "Sabahtan beri buradayız. Umarım yarın gidebiliriz. Dün bir uçuşumuz vardı, iptal oldu" dedi.

Rukiye Çığlı da cumartesi sabahı Brüksel'e yapacakları uçuşun iptal edildiğini, bu sebeple tren yolunu tercih ettiklerini söyledi. Sabahtan bu yana beklemesine rağmen hala bilet alamadığını kaydeden Çığlı, "Buradan sadece Bükreş'e kadar gidebileceğiz ve oradan da kendi imkanlarımızla Brüksel'e ulaşmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 15:15:05
Güncelleme :18 Nisan 2010 Pazar 17:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?