30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Turizimciye moral fuar

Küresel krizin dünyada neden olduğu olumsuzluklardan ez az etkilenmeye çalışan Türk turizm sektörü, katılımcı firma, ziyaretçi sayısı ve oluşturduğu ekonomik büyüklük açısından dünyanın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin'de moral topladı.

Verilen bilgiye göre 12-15 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Berlin kentinde gerçekleştirilen ITB Berlin Turizm Fuarı'nda Türkiye büyük bir stand ve çok sayıda kurum ve kuruluş ile temsil edildi. 180 ülkeden 11 bini aşkın firmanın katıldığı ITB Berlin Fuarı'nın, Türkiye'nin öncelikli pazarlarındaki eğilimlerin ve satışların değerlendirilmesi için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, "Dünyada 2009'un turizm açısından zor geçeceği belli
oldu. Ancak ITB Berlin Fuarı'ndaki gözlemlerimiz, küresel krizin turizm üzerindeki olumsuzluklarından en az etkilenecek ülkenin Türkiye olduğunu gösteriyor, bu da bizi sevindiriyor" dedi. Akdeniz havzasındaki satışların her ne kadar 2008 yılına nazaran çok az düşmüş olmasına rağmen Türkiye'nin Batı Avrupa ülkelerinde en iyi satış gerçekleştiren ülke konumunda olduğunu belirten Ahmet Barut şöyle devam etti:

"2009 gibi küresel mali krizin tüm Avrupa'yı da etkisine aldığı bir dönemde Türkiye'ye yönelik bu trend son derece memnuniyet verici. Bunun yanında bu yıl eskiye nazaran çok daha fazla sayıda potansiyel turistin rezervasyon yapmak için beklemesi, en çok talep gören ülke olarak Türkiye'nin şansını daha da arttırıyor. Tam bu nokta da Avrupa ülkelerinde daha yüksek bütçelerle yapılacak tanıtım faaliyetleri eskiye oranla daha fazla ses getirecektir. Krizi fırsata çevirmek bu ülkeler için gerçekleşebilir. Ancak acilen ek bütçeleri devreye sokarak tanıtım ve iletişim faaliyetlerini, tur operatörleri ve uçak şirketleri ile kooperasyonları arttırmalıyız. Çünkü trendler Türkiye lehine olduğu için böyle bir yılda tur operatörleri de tüketici eğilimlerini takip etmektedir. Bu fırsat kaçırılmamalıdır."

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 14:46:51
Güncelleme :15 Mart 2009 Pazar 14:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?