6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Turizme EVTEKS dopingi

EVTEKS FUARI TURİZM SEKTÖRÜNÜ DE CANLANDIRDI

İstanbul Fuarcılık tarafından organize edilen EVTEKS, Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TETSİAD) desteği ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) katkılarıyla 19-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Gerek katılımcı, gerek ziyaretçi sayısıyla Türkiye'nin en büyük fuarı olan ve bu yıl 16'ıncısı düzenlenen EVTEKS için son haftaya girilirken, yaşanan canlılık otellere de yansıdı. Civarda bulunan WOW Istanbul Hotels & Convention Center, Sheraton Ataköy ve Polat Renaissance gibi oteller yüzde 80 ile 100 arasında doluluk oranlarına ulaştılar.

Geçen yılın aynı ayına göre rezervasyonlarında yüzde 20'lik bir artış olduğunu ve 19-23 Mayıs tarihleri için yüzde 90'ların üzerinde doluluğa ulaştıklarını söyleyen WOW Istanbul Hotels & Convention Center Genel Koordinatörü Ziya Cihan, "EVTEKS, biz turizmciler için de önemli fırsatlar oluşturmakta. EVTEKS katılımcısı olan Hindistan, Mısır, İtalya ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden otelimize yapılan rezervasyonlarla önemli bir doluluk oranına ulaşmış bulunmaktayız" dedi.

EVTEKS Fuarı sayesinde yüzde 100'lere varan doluluk oranlarına ulaştıklarını belirten Sheraton Ataköy Satış Müdürü Fidan Onay ten Kate ise, 19-23 Mayıs tarihleri arasında konaklama sayısında geçen yıla göre yüzde 15-20 arasında bir artış olduğunu söyledi.

Polat Renaissance Satış Müdürü Deniz Dikkaya da, "EVTEKS İstanbul'a büyük getirisi olan bir fuar. Otel ve konaklama anlamında çok büyük artıları olduğunu düşünüyorum. Fuarın düzenleneceği tarihler arasındaki doluluk oranımızda geçen yıla oranla yüzde 15 artış var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 10:53:02
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 11:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?