30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Türk baklavasına' broşürlü tanıtım

İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME), Türk baklavasının yurtdışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla "Turkish Baklava" isimli İngilizce broşür hazırladı.

Konuyla ilgili olarak İGEME'den yapılan açıklamada, broşürde baklavanın tanımı, tarihçesi, Türkiye'de baklava sektörü ve sektöre ait dış ticaret verileri ile baklava üretimi/ihracatı yapan firmalara ait iletişim bilgilerine yer verildiği belirtildi.

Broşür, Türk baklavası ve Türk baklava sektörünün yurtdışında tanıtımı yapılarak baklava ihracatı yapmakta olan firmalara destek olunması amacıyla yurt dışında bulunan ekonomi ve ticaret müşavirlikleri, yurt dışındaki dış ticareti geliştirme kuruluşları ve İGEME'ye başvuruda bulunan ithalatçılara gönderilecek.

Broşür ayrıca, yurtdışındaki fuar ve sergiler ile resmi alım-satım heyeti organizasyonlarında dağıtılarak, yabancı pazarlarda sektör için ek talep yaratılmaya çalışılacak. Bunun birlikte, katılımcı firmaların bilgileri, İGEME'nin İngilizce web sitesinde "Baklava" başlığı altında da yerini aldı.

Gaziantep Sanayi Odası'nın başvurusu üzerine 2007 yılında Antep baklavasına Türk Patent Enstitüsü tarafından 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' verilerek, baklavanın Türk mutfağına ait olduğu belgelenmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 11:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?