4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Türk balıkçılığının sorunları tartışıldı

Beykoz Belediyesi balıkçılık sektörünün temsilcilerini biraraya getirdi. 

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği ve Beykoz Belediye Başkanlığı'nın birlikte düzenlediği "Türk balıkçılığının sorunları" isimli panel ilgili kamu kurumları, dernek ve balıkçıların katılımıyla gerçekleştirildi. Beykoz Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliği yaptığı program Beykoz Belediyesi Kültür Merkezi 1 Nolu Nikah Salonunda yapıldı. 

Programa, Başkan Muharrem Ergül, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, sektörün kamu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı. 

Panelde, sektörün dünü bugünü, sorunları ve çözümleri konuşuldu. Ayrıca panelde balıkçıların tarihsel süreci, balıkçıların korunması ve gelişmesi için yapılan yasal düzenlemeler, balık türlerinin korunması için son teknolojik imkanlar, balıkçı barınaklarının taşıdığı önem ve alınması gereken önemler de uzun uzun tartışıldı.
Programda konuşan Belediye Başkanı Ergül, "Sahilimizde yapılan çalışmalarla, balıkçılarımız daha rahat imkanlara kavuşacaklardır" dedi. 

Ayrıca program içinde balıkçılar da soru-cevap kısmıyla yeni düzenlemeler hakkında bilgi sahibi oldular.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 12:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?