6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Türk Basketbolcular Amerika'da 2. oldu

Burger King ve Lipton Ice Tea tarafından bu yıl Eylül ayında 2.’si düzenlenen "Burger King Hoop Fest 2004"ün şampiyonu "Daltonlar", Hilton Head Island’da düzenlenen Amerika’nın en büyük sokak basketbolu turnuvalarından "Gus Macker All-World Championship"de Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil ederek 2. oldu.

Orta Batı Amerika’da 7 eyalet ve 50 şehirde düzenlenen Gus Macker basketbol turnuvalarının eyalet ve şehir birincilerinin 9 ayrı kategoride katıldığı "Gus Macker All-World Championship", 16-17 Ekim 2004 tarihlerinde South Coralina’nin Hilton Head Island şehrinde gerçekleştirildi. Bu yıl 30.’su düzenlenen Gus Macker’in ulusal finalinde, farklı eyaletlerde ve şehirlerde yıl boyunca katılan 13.420 takımdan dereceye giren 670 takım yarıştı.

Burger King Hoop Fest şampiyonu Daltonlar, turnuvanın ilk gün maçlarında play-off’lar içinde iyi bir derece alarak güçlü takımlar ile mücadele etti ve finale yükseldi. Sırası ile Ohio ve Wisconsin takımlarını eleyen Daltonlar, final maçında Atlanta takımına yenilerek 2. oldu. Ayrıca, smaç yarışmasında Daltonlar’dan Abdullah Güven 9 yarışmacı arasında birinci olarak 500 dolarlık para ödülü kazandı.

Organizasyon yetkilileri, turnuvanın açılış ve kapanışında İstiklal Marşı’nı çalarak ve maçlar esnasında Türkçe parçalara da yer vererek Daltonlar takımına olan sempatinin en üst düzeye çıkmasını sağladılar.

Turnuvada yoğun ilgi gören Türk sporcular ile ilk kez tanışan Gus Macker organizasyonu yetkilileri, sporcuların hem sahadaki başarıları hem de saha dışındaki centilmen davranışlarını çok beğendiklerini belirterek, Burger King Türkiye yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Amerika ve Türkiye’de düzenlenecek organizasyonlarda dereceye girecek takımların karşılıklı olarak ulusal şampiyonalarda yer almasına karar verdiler.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 11:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?