4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Türk deri sektörü krizi eğitimle aşacak

Türk deri sektörü temsilcileri, dünya pazarlarında elini güçlendirecek nitelikli personel ve iç pazarda bilinçli tüketici profili oluşturmak amacıyla "Dericilik Eğitiminde Yeni Akıl Arama Toplantısı"nı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV), İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB), ve Deri Teknologları, Teknisyenleri ve Kimyacıları Derneği'nin (DETEK) birlikte düzenledikleri arama konferansında işçisinden işverenine kadar tüm sektörün eğitim sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. 

TÜRDEV Başkanı Mahmut Yeşil, Türk iş dünyasında ilk kez sadece eğitim sorununu ele alan bir konferans düzenlendiğini vurgulayarak, deri ve deri mamulleri iş piyasasının ihtiyaç ve beklentilerine uygun, yetkinlikleri yüksek, eğitimli bireyler yetiştirilmesi için model geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. 

Sektörün, deri imalatından konfeksiyona, saraciyeden ayakkabıya kadar son derece geniş bir alanda yüksek istihdam yarattığına dikkat çeken Mahmut Yeşil, eğitim alanında elde edilecek başarının, yaşanan olumsuzlukların sona erdirilmesinde önemli bir etken olabileceğini bildirdi. 

Mahmut Yeşil, Türkiye'de hemen herkesin "eğitim şart" dediğini ancak bu alanda adım atmakta her nedense ürkek davranıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde uzun yıllardır sektörel eğitim sorunu çeşitli tartışma platformlarında gündeme geliyor. Biz arama konferansında sadece çalışanlarımızın değil aynı zamanda yöneticilerin ve tüketicilerin de eğitimini masaya yatırdık. Bu konularda çözüm yollarını, özel sektörde ve kamudaki partnerleri ve riskleri ortaya koyduk. Buradan çıkan sonuçların bir bölümünü dahi yaşama geçirebilsek, sektörümüz eşik atlayarak, yaşanan problemlerin önemli bir kısmı çözülür." 

Mahmut Yeşil, hafta sonu yaklaşık 50 kişinin katılımıyla 2 gün süren arama konferansının sonuçlarının sektör ile paylaşılacağını, ortaya çıkacak tespitler ışığında somut adımların atılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 19:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?