7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Türk Dünyası Sinema Günleri başladı

TÜRK DÜNYASI BEYAZPERDEDE BULUŞTU

İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü tarafından organize edilen 4. Türk Dünyası Sinema Günleri, görkemli bir törenle başladı. 10 Türk ülkesinden 28 sinemacının biraraya geldiği etkinliğin açılışında "Göçebeler" filminin galası yapıldı.

15-18 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü tarafından organize edilen 4. Türk Dünyası Sinema Günleri, görkemli bir açılış töreni ile başladı. 10 ülke, 39 film, 28 sinemacıyı İstanbul'da buluşturan etkinliğin açılışında Göçebeler adlı filmin galası yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediye Başkanlığı, Kültür A.Ş., TİKA ve TÜRKSOY'un desteğiyle hayata geçirilen etkinliğin açılış

konuşmalarını da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu ve festivalin onur konuğu Şaken Yıldızlar Direktörü Assanali Aşimov yaptı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bundan sonra yapılacak olan kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaktan gurur duyacaklarını belirterek konukları selamladı. Etkinliğin uzun bir aradan sonra 4'üncüsünün yapılmasını sağlayan İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Müdürü Prof.

Dr. Hayati Tüfekçioğlu ise böyle bir etkinliği gerçekleştirmekten onur duyduklarını belirterek emeği geçen kişi, kurum ve kuruşlara teşekkür etti.

Açılış konuşlarının ardından etkinliğe katılan 28 sanatçıya onur plaketleri takdim edildi. Plaket töreninin ardından Şaman Dans Topluluğu'nun gösterisi yapıldı. Türk ülkelerinin yöresel danslarını değişik figürler ve ışık gösterileri eşliğinde sergileyen Şaman Dans Grubu'nun büyüleyici gösterisini, etkinliğin yapıldığı salondakiler uzun süre ayakta alkışladılar. Gösterinin ardından, Göçebeler adlı filmin galası yapıldı.

18 Şubat'a kadar devam edecek olan etkinlikte açık oturumlar, sergiler ve çeşitli gösterimler yapılacak.

TÜRK DÜNYASI BEYAZPERDEDE BULUŞTU
TÜRK DÜNYASI BEYAZPERDEDE BULUŞTU
TÜRK DÜNYASI BEYAZPERDEDE BULUŞTU
TÜRK DÜNYASI BEYAZPERDEDE BULUŞTU
TÜRK DÜNYASI BEYAZPERDEDE BULUŞTU
TÜRK DÜNYASI BEYAZPERDEDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 11:30:00
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 13:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?