2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

'Türk futbolu kabuk değiştirmek istiyor'

Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural, Türkiye'de yabancı hocaya gösterilen toleransın yerli hocalara yeterince gösterilmediğini belirterek, "Yerli hocalardan biri başarısız olsa hepsine malediliyor oysa yabancı hocaların tamamı başarısız olsa bile ertesi sene gene bu hocalar tercih ediliyor" dedi.
 
Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Yarışması'nın 2006-2007 Sezonu 2. jüri toplantısına onur konuğu olarak katılan Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin kapitülasyonlardan kalma yabancı önceliği olan bir ülke olduğunu iddia ederek, "Türkiye'de yabancı hocalar dünyanın en bilgili insanları olarak kabul edilip, her dediklerini kanun gibi algılanıyor. Oysa bu insanları bu kadar abartmanın anlamı yok. Bizden hiçbir farkları olmadığı gibi dil bilmedikleri için bizden çok büyük bir de eksiklikleri var. Yerli hocalardan biri başarısız olsa hepsine malediliyor oysa yabancı hocaların tamamı başarısız olsa bile ertesi sene yine bu hocalar tercih ediliyor" diye konuştu.
 
Basın mensuplarının, birçok takımdan teklif alan Ersun Yanal'a, daha tecrübeli bir teknik direktör olarak hangi tavsiyelerde bulunacağını sorması üzerine Vural şunları söyledi.

"Başarılı dönemlerde bazen hocaların üzerindeki ilgi artar. Benim de böyle bir dönemim olmuştu. Sarıyer'den Trabzonspor'a gittim. İsteyerek değil daha çok Sarıyer'in paraya ihtiyacı olduğu için bunu yaptım. Bu hayatımda yaptığım en büyük yanlışlardan biri oldu. Büyük takım şansımı çok kötü kullandım. Bu kararları verirken çok dikkatli olmak lazım. Zamanlama çok önemli. Bir takım bir hocayı almak istiyorsa zamanı gelince alır zaten." 

Türkiye'deki yöneticilerin profesyonel insanlara inanmalarını ve onlara yetki vermeleri halinde başarının geleceğini belirten Vural, "Ben Antalyaspor'un Genel Direktörü olarak görev yapıyorum. Yöneticilerimiz idari boyutuyla, mali yapısıyla A'dan Z'ye her şeyi bana devrederek, arkamda olduklarını ve destek verdiklerini belirttiler. Şu anda geliri olan bir kulüp haline geldik. Tesisleşmeye başladık. 30 bin kişilik stad çalışmaları yapıyoruz. En az parayı harcayarak bir takım kurduk. Ve bu takımla neler yaptığımızı görüyorsunuz" şeklinde konuştu.
 
Vural, Türk futbolunun kabuk değiştirmek istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
"Türk futbolunun daha doğru, daha iyi, daha keyifli hale gelmesi için hep birlikte çaba göstermemiz lazım. Müşteri kaybediyoruz.
Antalyaspor 2-3 bin kişiye top oynuyor. Futbolun yaygın hale gelmesi için başarılı takımların sayısını artırmalıyız. Vestel Manisaspor bizi motive ediyor. " 

Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural, bir jüri üyesinin Yılmaz Vural kaç Zico eder? şeklindeki sorusuna ise "Atalarımız ne demiş "Bir Türk 10 gavura bedeldir" şeklinde espriyle cevap verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 16:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?