30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Türk malı bir 'Cola'mız daha oldu

Meysu, geçtiğimiz yıl yaptığı süt yatırımının ardından, kola üretimine de başladı.

Meysu'yu 2000 yılında kiralayan ve 2007 yılında 2.5 milyon TL'ye isim hakkını satın alan Gülsan Gıda, markanın içecek portföyünü tamamlamak amacıyla Cola ürünü ile değişim ve yenilik misyonunu devam ettiriyor.

Meysu, Cola yatırımı için 1.5 milyon Euro'luk makine yatırımı gerçekleştirerek, yıllık 20 bin litre üretim kapasitesine sahip ürünle, 2010 yılı sonuna kadar pazardan yüzde 2'lik bir dilim kapmayı hedefliyor. Bu 20 bin litrenin yüzde 20'si ise ihracatla sağlanacak olan marka, özellikle Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğu'da iyi bir ihracat grafiği yakalayarak, Meysu Cola'yı bu ülkelere gönderecek.

Gülsan Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu konuyla ilgili açıklamasında, bir yıldır üzerinde çalıştıkları üründe, E ve C vitamini katkısıyla tazeliğini koruyan doğal bitkisel özütün kullanıldığını söyledi.

Bekir Güldüoğlu, Gülsan Gıda'nın Meysu için bugüne kadar 15 milyon Euro'yu aşan yatırım yaptığını belirterek, şunları dile getirdi: "Meyve suyu için ilk teknoloji yatırımımızı 2002'de yaptık. Meysu'yu kiralamamızdan bu güne üretim kapasitesi 15 kat arttı. Bundan sonra ürün portföyümüzü geliştirmeye odaklanıyoruz. Yeni sektörlere girmeyeceğiz. İçecek ve şekerli gıdalar sektöründe Gülsan Gıda'yı konumlandırıp, ürün atağına geçiyoruz. Şimdi Gülsan Gıda'nın satışta büyüme dönemi. Bayiler aracılığıyla ürünün dağıtımını yapacağız. Meysu Cola'nın Ar-Ge çalışmalarını 1 yıl boyunca 6 gıda mühendisi tarafından yapıldı. Cola yatırımı ile birlikte yüzde 15 büyüme sağlayacağız."
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 16:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?