6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Türk sağlık turizmi dünyaya açılıyor

TÜRK SAĞLIK TURİZMİ DÜNYAYA AÇILIYOR

Türkiye'nin seçkin sağlık kuruluşları ile sağlık turizmi sektörünün profesyonelleri Kazakistan Almatı wokshop öncesi Türkiye'de bir araya geldi.

Türkiye için bir ilki gerçekleştirmek üzere, Türkiye'nin turizm ve sağlık sektörlerini ve dünya standartlarındaki sağlık hizmetlerini yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarla tanıtmak, sektör gelişimini ve yeni iş bağlantılarını desteklemek amacıyla 2009 yılında kurulan TUHETO (Turkish Health Tourism Organization) ilk büyük organizasyonunu 29-31 Mart tarihleri arasında Kazakistan'ın Almatı şehrinde gerçekleştiriyor. Etkinlik öncesi Türkiye'de toplanan kurul hedeflerini ve yaptıklarını açıkladı.

Kazakistan sağlık sektörü kuruluşları, sağlık profesyonelleri, sektör yatırımcıları, turizm acenteleri ve medyasıyla Türk katılımcıları iki gün boyunca buluşturacak etkinlik, Türkiye'nin sağlık turizmi alanındaki kaliteli ve avantajlı hizmetlerinin vurgulanmasını, sağlık sektörü yatırımları alanında yapılabilecek proje ve işbirliklerine zemin hazırlanmasını amaçlıyor.

TUHETO Kurucu Danışma Kurulu Üyesi İbrahim Artukarslan, "Günümüz dünya turizminde hızla yön değiştirmekte olan organize turizm hareketleri ekonomik krizlerin de etkisi ile alternatif turizm tipleri ile de desteklenmek durumundadır. Ağırlıklı olarak Batı Avrupa ülkeleri ile Rusya ve Bdt ülkeleri turistlerine hizmet sunulmakta olan ülkemizde sağlık turizminde son yıllarda göz alıcı gelişmeler parıldamaya başlamıştır. Biz de yoğun çalışma şartları, kış aylarının dondurucu soğukları ve 11 ay boyunca dinlenme

hayali ile yaşayan kuzey yarımküredeki insanları ve tedavi ihtiyacı olan insanları ülkemize çekmeyi, tatil ve tedavi olanaklarını bir arada sunmayı hedefledik" dedi.

TUHETO 2010-2011 tanıtım planı: Sanal Fuar Merkezi, Türk sağlık sektörünü 365 gün, 24 saat Dünya'nın her yerindeki sektör profesyonellerine tanıtmayı hedefliyor.

TÜRK SAĞLIK TURİZMİ DÜNYAYA AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 09:46:00
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 12:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?