3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Türk Traktör'e ödül

Dünyanın beş büyük traktör üreticisinden biri olan Türk Traktör, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği "En İyi Uygulama Ödülleri" yarışmasında "Tezgah Bazlı Risk Analizi" çalışması ile ulusal çapta ödül kazandı.


Şirketten yapılan açıklamaya göre "Tezgah Bazlı Risk Analizi" çalışmasında Türk Traktör fabrikasında bulunan yaklaşık 500 tezgah, "CNC Kontrollü" ve "Universal Tezgahlar" olarak iki ana grupta toplandı ve her grup tezgah için yaklaşık yirmi soruluk kontrol listeleri oluşturuldu.

Mavi yakalı çalışanlara "Risk Analizi" eğitimleri verilerek, saha uygulamaları kontrol listeleri doğrultusunda gerçekleştirildi. Bu çalışma ile yaklaşık 10 bin nokta kontrol edildi ve belirlenen 225 uygunsuzluk giderilerek, personel güvenliği önemli oranda arttırıldı.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Traktör İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Başkanı Cengiz Kaya ''Ulusal Düzeyde En İyi Uygulama Örneği'' ödülü kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Sektörde yarım yüzyılı aşan başarımızı ürünlerimizin kalite, verimlilik ve güvenilirliğine borçluyuz. Aynı anlayışla üretim süreçlerimizi de mükemmelleştirirken, birinci önceliğimiz her zaman iş güvenliği oldu. Bin 500 çalışanımızın sağlığı ve mutluluğu bize küresel düzeyde başarı getirdi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 14:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?