4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Türkan Sabancı Bebek parkı açıldı

Türkan Sabancı'nın yaptığı bağışla Sabancı Vakfı tarafından yenilenen Türkan Sabancı Bebek Parkı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Sabancı ailesinin katıldığı törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan Topbaş, çevrenin insan davranışlarına yüzde 80 etkisi bulunduğunun tespit edildiğini, bu nedenle göreve geldikleri günden bu yana İstanbul'a 16 milyon metre kare yeni yeşil alan kazandırdıklarını söyledi.
Çevre ve park düzenlemeleri, atık su kanalları ve kolektörler ile İstanbul'u daha yaşanabilir bir kent haline getirdiklerini ifade eden Topbaş, kentteki aktif park alanlarını daha da artırmak için yeni bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

“NİYETLER İYİ OLUNCA GERÇEKLEŞİYOR”

Merhum iş adamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı'nın da park yapmak için kendilerinden yer istediğini ve en uygun yer olarak da mevcut Bebek Parkı'nı önerdiklerini belirten Topbaş, “Güzel bir park ortaya çıktı, İstanbullular ve Bebekliler'in hizmetine girdi. Varlık her şey değil. Geride güzel izler bırakmak ne güzel. Türkan Sabancı da gönüllerde güzel izler bıraktı. Sakıp Sabancı'nın da bir isteği yerine gelmiş oldu. Niyetler iyi olunca gerçekleşiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak parkın bakımıyla ilgili her türlü desteği vereceğiz” dedi. Türkan Sabancı da eşi merhum Sakıp Sabancı'nın İstanbul'da bir park yaptırarak kendisinin adını vermek istediğini, fakat bu isteğini hayattayken gerçekleştiremediğini söyledi. 

Bu isteği yerine getirmek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret ederek kendilerine bir yer göstermesini istediğini dile getiren Sabancı, “O zaman yüzüme baktınız ve 'İlk kez bir hanımdan böyle bir teklif aldım' dediniz. Bu ilk inşallah devam eder. Bu park ile eşimin bir dileği gerçekleşti. Bebek Parkı'nın bu hale geldiğini görseydi eminim çok sevinirdi” diye konuştu.

Parkın, İtalyan mimar Ermanno Casasco ve ekibinin çalışmasıyla eskisine göre daha güzel ve yeni bir park haline getirildiğini belirten Sabancı, çalışma kapsamında sahilin yeniden düzenlendiğini, yürüyüş yollarının yapıldığını, çocuk oyun alanlarının yenilenerek genişletildiğini, köpek gezdirme alanlarının ayrıldığını ve parkın içindeki çim alan oranının artırıldığını kaydetti.

Halkın park içinde rahatını sağlamak için ahşap banklar yapıldığını ve aydınlatma ekipmanlarının yerleştirildiğini anlatan Sabancı, ayrıca parkın içine yerleştirilen fıskiyeli havuz ile parkın görsel olarak daha güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Türkan Sabancı, kızları Sevil ve Dilek Sabancı, yeğeni Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Erol Sabancı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, sanatçı Orhan Gencebay ve Sabancı ailesinin diğer üyelerinin katılımıyla isim kütüğünün açılışı yapıldı.

Sabancı ailesi ve Topbaş, daha sonra parkta hep birlikte gezerek simit yedi.

Türkan Sabancı'nın bağışıyla 1,5 milyon Avro'ya yenilenen Bebek Parkı'nın devamlı bakımda tutulmasını sağlamak amacıyla Sabancı Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aylık 15 bin YTL bağış yapacak.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:04:50
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 18:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?