30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Türkan Saylan heykeli açıldı

BAYKAL, TÜRKAN SAYLAN HEYKELİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Beşiktaş'ta Prof. Dr. Türkan Saylan heykelinin açılış törenine katıldı.

Türkan Saylan'ın yaşamının son günlerinde maruz kaldığı olayların ibret verici ve acı olduğunu ifade eden Baykal, Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu dönemin niteliğini ortaya koyduğunu dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Beşiktaş Belediyesi tarafından heykeltıraş Prof. Dr. Ferit Özşen'e yaptırılan Prof. Dr. Türkan Saylan'ın heykelinin açılış törenine katıldı.

Burada söz alan Baykal, "İnsanlar kentler kadar uzun ömürlü değildir. Her insan yaşadığı kente zaman zaman çok önemli şeyler katar ve böylelikle kentle insan arasında bütünleşme ortaya çıkar. Böyle durumlarda o kişi önce yüreklerde bir heykele dönüşür, sonra kadirşinas bir belediye başkanı çıkar bu insanı somut heykele dönüştürme kararı alır" diye konuştu.

Baykal, Türkan Saylan'ın kendisini bir davaya, inanca ve bir amaca adadığını ve bu doğrultuda bütün fedakarlığı yaptığını dile getirdi.

Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlar bu anıta, bu anıtın arkasında bir kararlılığı, bir tercihi, bir anlayışı, bir sahiplenmeyi ortaya koymak için gelmişlerdir. Siz buraya gelerek, 'İstanbul'a bir güzel heykel kazandırdık' demenin ötesinde Türkan Saylan'ın temsil ettiği değerlerin, ilkelerin, anlayışın ve ahlakın, sahip çıktığı Türkiye toplum modelinin de arkasında olduğunuzu göstermiş oluyorsunuz. Bu sahiplenme konusunda bugünlerde her zamankinden daha bir iyimser olduğunuzu fark ediyorum. Eskiden biraz daha umutsuz, belki biraz

daha karamsar, tedirgin bir anlayış içinde yoluna devam ederken, artık insanlarımız iddialarının yaşama geçirileceği, meydanın boş bırakılmayacağı, bu gidişe teslim olunmayacağı, gidişin değiştirileceği inancı ve güveni içinde böyle olaylara katılıyorlar. Bugün bu meydanda sizlerin yüzünde de bu izlenimi görüyorum."

Türkan Saylan'ın yaşamının son günlerinde maruz kaldığı olayların ibret verici ve acı olduğunu ifade eden Baykal, Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu dönemin niteliğini ortaya koyduğunu dile getirdi. Deniz Baykal, yaşananların Türkiye'ye yakışmadığını, durumun kaygı verici ve kabul edilemez olduğunu belirterek, "Ama merak etmeyin, bu böyle gitmeyecektir. Bu işin sonu gözükmüştür. Milletimiz inşallah ilk fırsatta bu gidişata kendi tercihiyle, oyuyla bir son verecektir ve Türkiye'yi hak ettiği aydınlık

günlere kavuşturacaktır" dedi.

Baykal, "Böylesine baş tacı edilmesi, saygıyla selamlanması gereken bir insanı hangi suçlamalara maruz bıraktığınız, hangi sorulara muhatap kıldığınız unutulmayacaktır. Daima hatırlanacaktır, daima hatırlanmalıdır. Yetiştirdiği çocuklar suçlu muamelesine tabi tutulmuştur. Onları böyle bir oluşumun içinde katkı vermek üzere organize eden, yönlendiren Türkan Saylan, topluma suç işlemiş gibi hesap vermek zorunda bırakılmıştır. İnsanlar böyle acılar yaşamadan toplumun gözünde hak ettiği saygınlığa

kavuşamıyorlar. O nedenle Türkan Saylan da yaşamın ıstırap boyutunu da sevgi ve saygı boyutunu da yeterince yaşamıştır. Şimdi herkesin ona hak ettiği sahiplenmeyi ve saygıyı sergilemesi gerekir. Heykel de bir anlamda bunu sergilemektedir" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, törene katılanlarla birlikte kurdele kesti ve 10. Yıl Marşı eşliğinde heykelin açılışını gerçekleştirdi.

BAYKAL, TÜRKAN SAYLAN HEYKELİNİN AÇILIŞINI YAPTI
BAYKAL, TÜRKAN SAYLAN HEYKELİNİN AÇILIŞINI YAPTI
BAYKAL, TÜRKAN SAYLAN HEYKELİNİN AÇILIŞINI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 20:16:05
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 20:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?