30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Türkan Saylan'a veda

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda tören düzenleniyor. ÇYDD'den burs alan küçük yaştaki kız öğrenciler, "O bizim annemizdi" diyerek Saylan için gözyaşı döktü.
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 13.30'da başlayacak tören öncesi katılımcılar salonu doldurmaya başladı. Saylan'ın yakınlarının yanı sıra Türkiye genelindeki çok sayıda ÇYDD şubesinden öğretmen ve öğrenci de salondaki yerini aldı. Törene gelenlerin ellerinde Türk bayrakları ve Türkan Saylan'ın posterlerini taşıdıkları gözlendi. ÇYDD tarafından okutulan küçük kız öğrencilerin ise gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Kız çocukları, Türkan Saylan için "O bizim annemizdi. Annemizi kaybettik"
dedi.


Küçük bir öğrenci de Türkan Saylan'ın ölüm haberin aldığı zaman elindeki çayı üzerine döktüğünü ifade ederek, "İnanamadım, şok oldum. Türkiye o olmadan önce çağdaş değildi. Ama onunda sayesinde çağdaş seviyeye ulaştı" diye konuştu.
Öte yandan, törene katılanlara yakalarına takmaları için Türkan Saylan'ın resimleri dağıtıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?