6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Türkbank Davası’nda son söz Yargıtay’ın

İşadamı Korkmaz Yiğit ile birlikte 5 sanığın mahkumiyetiyle sonuçlanan Türkbank davasının gerekçeli kararı açıklandı.

Gerekçeli kararda işadamlarının ihaleye girip girmeme konusunda yer altı dünyasının ünlü ismi Alaattin Çakıcı’nın "şefaatini" almak için kendisiyle görüşme yaptıkları belirtildi.

 Gerekçeli kararda 16 Mayıs 1997’de TMSF’ye devredilen bankanın 1998’de özelleştirilmesi kararı alınarak ihaleye çıkarıldığı, 5 firmanın katıldığı ihaleye kimin gireceği konusunda sanıklar arasında pazarlıklar yapıldığı yer aldı.

Karara göre, pazarlıkların başında Alaattin Çakıcı bulunuyordu. İhaleye katılan işadamları Çakıcı’dan yardım istediler.

Önceleri bankayı kendisi almak isteyen Çakıcı’nın daha sonra bankanın Korkmaz Yiğit tarafından alınması için çalışmalar yürüttüğü kararda belirtildi.

CEZAEVİ YOLU GÖRÜNDÜ
Mahkeme verdiği kararda, Korkmaz Yiğit’in, Türkbank ihalesine fesat karıştırmak amacıyla Çakıcı liderliğinde ’silahlı çeteye üye olmak’, ’ihaleye fesat karıştırmak’ suçlarından 3 yıl 9 ay 2 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Erol Evcil, Mustafa Kefeli, Mehmet Kocabaş’a ’silahlı çeteye üye olmak’ ve ’ihaleye fesat karıştırmak’ suçlarından 3 yıl 9 ay hapis cezası veren heyet, Kefeli’nin Futbol Federasyonu seçimlerinde ’silahlı çeteye üye olmak’ suçundan ise beraatini kararlaştırdı.

Heyet, Garipoğlu hakkında ise, 1 yıl 7 ay hapis cezası verdi. Mahkemenin kararı Yargıtay tarafından onanırsa, sanıklar daha önce yattıkları cezalar düşürülerek cezalarını tamamlamak için cezaevine girecek.

Sabah Gazetesi
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 09:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?