30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Turkcell 15 yaşında

Türkiye'nin önemli GSM Operatörlerinden birisi olan Turkcell 15. yılını kutluyor.

Turkcell'in yeni yıldaki hedeflerinin de anlatıldığı programda konuşan yetkililer Avea ile olan pürüzün uzlaşıyla ortadan kaldırılabileceğini söylerken Genel Müdür Yardımcılarından İlter Terzioğlu ise, Avea ile olan konuda haklı olduklarını ileri sürerek, "İhtarname çektik yanlış yolda olduklarını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Turkcell'in 15. yılını kutlama programında basın mensuplarına bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Turkcell'in kurulmasından bu yana büyük gelişim gösterdiğini belirterek 2009 yılı hedeflerini de açıkladı. Öztürkler, "Turkcell Türkiye %5 büyüdü, abone sayısı 37 milyona geldi. 2008'de yaptığımız yatırımın iki katını, yani 1,6 milyar dolar yatırım yapacağız bu yıl içerisinde. Dolayısıyla bu pazara yatırımdır, krizden de Türkiye'nin kısa bir süre içerisinde daha az yıpranarak çıkacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Koray Öztürkler Avea ile devam eden sorunla ilgili olarak ise, "Avea'da bildiğimiz kadarıyla abonelerin bir takım şikayetleri var, biz bu konuda elimizden geldiği kadar işbirliği yaparak maksimum eforu gösteriyoruz. Burada planlama daha iyi yapılabilseydi bu noktaya gelinmezdi. İşbirliği yaparak bu sorunu aşacağız ama zaman faktörü bizim elimizi kolumuzu bağlıyor biraz" diye konuştu.

Bir diğer Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu ise Avea ile olan sorunda kendilerinin haklı olduğunu ileri sürerek, "İhtarname çektirdik yanlış yolda olduklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

Terzioğlu, "Bu konuya gerçekten biraz üzülüyorum biz operatörler sürekli iletişim halindeyiz. 15 senedir bu iş var sadece bugün yok, aramızdaki sözleşmenin 5. maddesinde bu konu belirtiliyor. Avea ile aramızdaki gelişmeler Avea bizden 43 tane daha port istiyorum dedi, hemen ardından 29 tane portu verdik. Bu iş 15 yıldır böyle aynen devam ediyor, bu iş kamu hizmeti biz bunların bilinciyle hareket ediyoruz. Sanıyorum yanlış yönlendirme veya panik ortamından bunlar yaşandı, ihtarname çektik yanlış yolda olduklarını düşünüyoruz" dedi. İlter Terzioğlu konuşmasının sonunda ise sorunun uzlaşarak işbirliği içinde çözülebileceğini söyledi.

Toplantının ardından basın mensuplarına kontrol merkezi gezdirilerek bilgi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 15:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?