4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Türkiye - İran Yuvarlak Masa Toplantısı

Türkiye - İran Yuvarlak Masa Toplantısı 12 Kasım 2008 tarihinde İstanbul TASAM Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Toplantının başlıca tartışma konularını "Enerji, Nükleer Enerji, Uluslararası Sistemdeki Yeni Açılımlara Türkiye ve İran'ın Bakışı, Bölgesel Problemler, Kafkasya'daki Sorunsallar, Türkiye ve İran Açısından Afganistan Meselesi, Türkiye ve İran İlişkileri, Ticaret, Bölgesel İstikrar ve Güvenlik" başlıkları oluşturuyor.

İran Dışişleri Bakanlığı heyetince toplantıya katılacak olan isimler Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Sayyed Rasul Musevi, II. Batı Asya Dairesi Başkanı Jelaleddin Nemini, Emekli Büyükelçi ve Bakanlık Kıdemli Bilirkişi Jalal Kalanteri olarak bildirildi. Dışişleri Bakanlığı'nın gözlemci olarak katılacağı toplantının Türk delegasyonunu ise TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, TASAM Başkan Yardımcı ve E. Büyük Elçi Murat Bilhan, TASAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vural Altınve E. Büyükelçi Aydemir Erman oluşturacak.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından gerçekleştirilecek toplantının amacı, İran - Türkiye ilişkileri bağlamında mevcut uluslararası sistem ve küresel güçler dikkate alınarak, yeni politikalar ortaya koyabilmek ve geleceğe yönelik yeni bir perspektif çizmek olarak açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 14:11:21
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 14:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?