30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Türkiye- Ermenistan İlişkileri çalıştayı

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "Türkiye- Ermenistan İlişkileri Çalıştayı" İstanbul'da başladı. Türkiye ve Ermenistan'dan katılımcıların yer aldığı çalıştayda, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla masaya yatırılıyor.


Conrad Otel'de düzenlenen "Türkiye- Ermenistan İlişkileri Çalıştayı" Türkiye ve Ermenistan'dan bürokrat, akademisyen ve uzmanların katılımıyla başladı. İki gün sürecek olan çalıştayda konuşmacılar, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde son dönemde yaşanan gelişmeleri ile ilişkilerin normalleşmesinin önündeki engellerin neler olduğu değerlendirilecek.

Çalıştayda ayrıca iki ülke ilişkilerinde yakınlaşmaya katkı sağlayacak önerilerin geliştirilmesi hedefleniyor. Çalıştayda konuşan Işık Üniversitesi Uluslararasıİlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Aras, soğuk savaşın hala Kafkasya'da devam ettiğini kaydetti. Aras, son dönemde Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiğini belirterek, "Mevcut durumda şunu söyleyebiliriz ki, Kafkasya'nın krizden çıkmasını sağlayacak bir irade mümkün. Bunu Sarkisyan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü futbol maçına davet etmesinde gördük. Hala gidilecek uzun bir yol var" dedi.


Kafkasya Medya Enstitüsü Direktörü Dr. Alexander Iskendaryan ise iki toplum arasındaki normalleşme sürecinin 10 yıllar alabileceğini söyleyerek, bu sürecin başta zor olacağını ancak, ilişkilerin bu zor aşamayı geçtikten sonra daha da normale döneceğini belirtti. Sınırların açılması konusuna da değinen Iskendaryan, "Sınırların kısa zamanda açılacağı yönünde umudumuz yok" diye konuştu.
Iskendaryan serbest seyahat ve temasların artmasının ileride bazı sorunlar oluşturabileceğini de sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?