4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Türkiye artık barış üreten bir ülke'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Türkiye artık, uluslararası ilişkilerde son yıllarda gerçekleştirdiği önemli atılımlarla, sorun üreten değil güvenlik ve barış üreten bir ülke konumundadır" dedi.


MÜSİAD Başkanı Vardan, Türkiye'nin BM Güvelik Konseyi'ne geçici üye olarak seçilmesi üzerine yayınladığı tebrik mesajında, "17 Ekim 2008 tarihinde BM'de yapılan oylamada Türkiye BM Güvelik Konseyi'ne geçici üye olarak iki yıllığına seçilmiştir. BM Güvenlik Konseyinde 1951-1952, 1954-1955 dönemlerinde ve son olarak da 1961 yılında Polonya ile paylaştığı bir yıllık yarı dönemde yer alan Türkiye, 47 yıldır konseyde temsil edilmiyordu. Bu başarı Türkiye diplomasisi açısından çok önemlidir. Elde edilen başarı ve bu başarı için uzunca bir süredir büyük bir özveri ile çalışan Türk Dışişleri bakanlığının çabaları takdire şayandır. MÜSİAD olarak, elde edilen bu başarıya emeği geçen, başta Türkiye'nin dışişleri bakanlığı olmak üzere, tüm yetkilileri yürekten tebrik ederiz" ifadelerine yer verdi.


"Türkiye artık, uluslararası ilişkilerde son yıllarda gerçekleştirdiği önemli atılımlarla, sorun üreten değil güvenlik ve barış üreten bir ülke konumundadır" diyen Vardan, Türkiye'nin komşularıyla sıfır politika arayışı içinde olan, uluslararası barış ve istikrar için önemli görevleri yerine getiren ve bölgesinde kendine hayranlık duyulan bir ülke konumuna yükseldiğini kaydetti.


Vardan şöyle devam etti:
"Türkiye, sadece kendi bölgesinde değil, küresel anlamda barışa ve istikrara katkı sağlayacak bir ülke konumuna ulaşmıştır. Dünya politikasının yeniden dizayn edildiği bu günlerde dünyanın büyük güçleri ile aynı masada bulunarak bu masada söz sahibi olmak uluslararası siyasette önemli bir prestij unsurudur.
Kazanılan bu başarı, bize aynı zamanda, Türkiye'nin stratejik bir akılla dünya politikasında neler yapabileceğini de göstermiştir. Emin eller tarafından yürütüldüğü görülen dış politika alanında, ilerdeki günlerde de önemli başka dış politika hamleleri beklenmektedir. Ancak bunun için içeride siyasi istikrarın sağlanması ve kısır ve yıkıcı siyasi anlayışın sona ermesi çok önemlidir."

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 22:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?