30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Türkiye kaosa sürüklenir'

DTP KAPATILAMAZ İNİSİYATİFİ:

"DTP Kapatılamaz İnisiyatifi" adı altında İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen ve aralarında bazı sanatçıların da bulunduğu grup, DTP'nin kapatılmasının açılıma vurulacak en büyük darbe olacağını savunarak, "DTP'yi kapatmak, Türkiye'yi kaosa sürükler" açıklamasında bulundu.

Sanatçı Lale Mansur, Oya Baydar, KESK Başkanı Sami Evren ve Türk Tabipler Birliği Başkanı Gencay Gürsoy'un da da bulunduğu bir grup, "DTP Kapatılamaz İnisiyatifi" adı altında Taksim Hill Otel'de basın toplantısı düzenledi. Grup adına hazırlanan metni okuyan Oya Baydar, "Bugün, demokrasi açısından yüz kızartıcı bir uygulamayla karşı karşıyayız. Türkiye, kapatılmış partiler mezarlığına döndü. Kürt sorununda çözüm için açılımdan söz edenler, kendi partilerinin kapatılması davasında yüksek sesle tepki gösterenler, bugün seslerini çıkarmıyorlar. AKP'ye kapatılma davası nasıl yargının siyasete müdahalesi ise, DTP'nin kapatılması da aynen öyledir. DTP'nin kapatılması, Kürt açılımına vurulacak en büyük darbedir. Kürt halkı barış istiyor, varlığının her düzeyde tanınmasını istiyor. Kürt halkı buna kararlı, biz de kararlıyız" dedi.

Gencay Gürsoy ise Tokat'ta 7 askerin şehit olması, İstanbul'da molotofkokteylli saldırı sonucu Serap Eser'in kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Barışın pamuk ipliğine bağlı olduğu bu dönemde sıkılan her kurşun ihanettir. Kabul edilemez. DTP'yi kapatmak da Türkiye'yi kaosa sürükler" diye konuştu.

Toplantıda en ilginç açıklama Lale Mansur'dan geldi. Mansur, "Türkiye'de her şey güzel gidiyordu. Açılımdan bahsediliyordu. Bu kapatılma davası sonrası çok değişik şeyler olabilir. 11 cüppeli adam şunu bilsin ki, eğer DTP'yi kapatırlarsa bundan sonra ölecek her kişinin kanı onların elinde kalır, elleri kana bulanır. Ben sinema sanatçısıyım. 25 yıldır Türkiye'de bir senaryo oynanıyor. Şimdi tekrar bir senaryo oynanmaya çalışılıyor. Artık bize bu senaryoları yediremezler. Parti kapatılırsa bundan sonra ölecek kişilerin kanları bu 11 hakimin ellerinde kalır" ifadelerini kullandı.

DTP KAPATILAMAZ İNİSİYATİFİ:
DTP KAPATILAMAZ İNİSİYATİFİ:
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 12:37:03
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 15:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?