3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Türkiye Pist Şampiyonası

Türkiye Pist Şampiyonası, hafta sonu İzmit Körfez Pisti'nde yapılacak sezonun son yarışıyla noktalanacak. Super Weekend Türkiye Pist Şampiyonası adı altında toplam 7 ayak ve 14 yarış olarak koşulan şampiyonada, Grup 1600 ve Grup Maxi'de sıralamalar belli olacak.
 
Berke Bayındır'ın Grup 1600'de şampiyonluğunu erken ilan etmesinden sonra tüm gözler Grup Maxi kategorisinde olacak. Geçen hafta Seat Cup'da şampiyonluğunu ilan eden Mert Altuğ, 4 puan gerisindeki Ali Gülan'a iki yarışta da üstünlük sağlayarak ikinci kez şampiyonluk sevincini yaşamak istiyor. 400 beygir gücündeki Porsche GT3 kullanan iki pilotun mücadelesi yine nefes kesecek.
 
2000 cc otomobillerin kendi arasındaki üstünlük mücadelesi de heyecanla izlenecek. 2000 cc otomobiller içinde sezon başından bu yana çok iyi yarışlar çıkartan ve zaman zaman Porsche'leri bile zorlayan Kosifler pilotu İbrahim Okyay, BMW 320i ile kendi sınıfının birinciliğine hazırlanıyor.
 
Türkiye Pist Şampiyonası kapsamı içerisinde ayrıca Türkiye Formula 3 Şampiyonası ile Siena Cup'ın şampiyonları belli olacak.
 
Yarın 09.00-10.00 saatleri arası teknik ve idari kontrollerle başlayacak olan program, antrenman ve sıralama turları ile devam edecek. Pazar günkü program ise saat 09.00'daki ısınma turlarıyla start alacak. Günün ilk yarışı ise saat 12.00'de Türkiye Pist Şampiyonası'nın ilk ayağıyla başlayacak ve diğer sınıflardaki mücadelelerle devam edecek.
 
Safari Motorsport tarafından düzenlenen, Türk motor sporlarının en yeni Tek Marka Kupası olan İpragaz Cup'ın son yarışı da Körfez Pisti'nde yapılacak. Büyük çekişmenin yaşandığı ve Türkiye'nin en yeni tek marka kupası İpragaz Cup'da geride kalan 12 yarış dört farklı birinci çıkartırken, yarışseverler 6 birincilik elde eden Cenk Ceyişakar, 3 zafer kazanan Onur Tavşancıl, 2 birincilik kazanan Ekrem Vardar ve Alkan Güven'i alkışladı. İpragaz Cup'da oniki yarış sonunda Pilotlar Şampiyonası'nda Cenk Ceyişakar, 202 puanla liderliğini sürdürüyor. Alkan Güven, 167 puanla şampiyonluk iddiasını son iki yarışa saklarken, İpragaz Cup'ı uzun süre lider götüren Onur Tavşancıl ise 161 puanla üçüncü sırada bulunuyor.
 
İpragaz Cup'ı organize eden Safari Motorsport'un Direktörü Hakan Dinç, bu sezonun en çekişmeli ve en heyecanlı yarışlarının İpragaz Cup'da yaşandığına dikkat çekerek "Şampiyon Körfez Pisti'ndeki sezonun son ayağında belli olacak. Son ayağın son iki yarış heyecan ve çekişmeyi ikiye katlayacak. Yarış severleri Körfez Pisti'ne bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 17:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?