7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Türkiye'de tıp tarihinde bir ilk

TÜRK TIP TARİHİNDE BİR İLK: E-KONGRE

Kongreye gitmeye zamanım ve imkanım yok diyen hekimler için Türkiye'de tıp tarihinin ilk 'e-kongresi' yapıldı.

Tıp ve bilim dünyasında yaşanan en son gelişmelerin çok yakından takip edilmesi birçok hastalığın kontrol altına alınmasında ve tedavisinde büyük önem taşıyor. Ancak, hekimlerin yoğun çalışma temposu nedeniyle, bilimsel kongrelere katılım konusunda kimi zaman zorluklar yaşanabiliyor.

Bu gerçekten yola çıkan Pfizer Türkiye, Özümsem-e Yürütme Kurulu Üyeleri ve MITS firması, kardiyovasküler alanda gerçekleşen bilimsel çalışmaların, güncel bilgilerin ve deneyimlerin en kısa sürede ve daha fazla sayıda hekime ulaştırılması amacıyla Türk tıp dünyasında bir ilki hayata geçirdi ve ilk e-kongreyi hazırladı. 9 Şubat 2010'da www.kardiyovaskuler360.com adresinde başlayan 'Kardiyoloji Özümsem-e' isimli e-kongre, 12 Mart 2010'a kadar hekimlerin ziyaretine açık olacak.

Kardiyoloji Özümsem-e kongresinin hayata geçirilmesi sürecinde Türkiye'nin kardiyoloji alanının önde gelen hekimleri ile işbirliği yapılarak bilimsel bir kurul oluşturuldu. Prof. Dr. Ali Oto, Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu ve Prof. Dr. Zeki Öngen'den oluşan bilimsel kurul, fikir geliştirme, uygulama ve bilimsel içerik oluşturma aşamalarında proje ortağı olarak yer aldılar.

E-kongreyle ilgili konuşan Prof. Dr. Ali Oto, "Yoğun çalışma temposu nedeniyle katılmakta güçlük çektiğimiz bilimsel platformlara alternatif bir kanal yaratan 'e-kongre' projesi, teknolojiyi ve bilimi kullanarak, yeni bilgi ve geçmiş konulara ilişkin değerlendirmeleri Türk hekimlerinin bilgisayarlarına kadar taşıyan inovatif bir çözüm niteliği taşıyor" dedi.

Tıbbın hizmetine sunduğu yenilikçi ürünlerinin yanı sıra, sunduğu yenilikçi hizmetleriyle de fark yaratmayı hedefleyen Pfizer Türkiye'nin önderliğinde hayata geçen e- kongre projesini değerlendiren Pfizer Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Aylin Tüzel ise, "Pfizer Türkiye olarak, günümüz teknolojisinin sağladığı avantajları kullanarak, hekimlerimizin ve sektörümüzün ihtiyaçlarına çözüm getirecek, bilim alanında atılan adımları büyütecek farklı ve yenilikçi projeler geliştirmek için çalışıyoruz. E-kongre

projesi Pfizer Türkiye'nin bu anlayışının yeni bir meyvesidir. E-kongre'nin bu kadar kısa sürede hekimlerimiz tarafından benimsenmesi ve gördüğü ilgi bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Kardiyoloji alanında 2009 yılı içerisinde yaşanan bilimsel gelişmelerin masaya yatırıldığı ve kardiyolojinin gelecek vizyonunun çizildiği Kardiyoloji Özümsem-e Kongresi, normal bir kongrede olduğu gibi 3 günlük bir bilimsel programdan oluşuyor. www.kardiyovaskuler360.com adresinde gerçekleştirilen kongre, klasik kongrelerden farklı olarak 12 Mart 2010'a kadar tüm bilimsel programları izleme fırsatı sunuyor.

TÜRK TIP TARİHİNDE BİR İLK: E-KONGRE
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 14:41:02
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 00:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?