7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Türkiye'nin kadın girişimcisi yarışması

Garanti Bankası ve Ekonomist dergisinin işbirliğinde, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) katkılarıyla bu yıl 4. kez düzenlenen "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması"na başvurular başladı.

Daha önceki yıllarda başvuran veya aday gösterilen girişimcilerin, dereceye girmiş olsun ya da olmasın yeniden katılabildiği yarışmaya başvurular, 15 Mart 2010 tarihine kadar yapılabiliyor.

Yarışmanın, kadınların girişimcilik konusunda cesaretlendirilmesi açısından önemli bir görev üstlendiğini belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Dünya Ekonomik Forumu 2009 Yılı Cinsiyet Ayrımı Raporu'na göre, Türkiye, gelişmiş ve gelişmekte olan 134 ülke arasında, kadın erkek eşitliği konusunda listenin sonlarında, 129. sırada yer alıyor. Aynı raporda, kadınların ekonomiye katılımı ve yaratılan fırsatlar konusunda 130'uncu sırada yer alan Türkiye'de, kadın ve erkek istihdamı

arasındaki fark, oldukça fazla. Türkiye'de kadınların toplam girişimciler içindeki oranı yüzde 12.5 iken, bu oran AB ülkelerinde yüzde 28'e, ABD'de ise yüzde 41'e çıkıyor. Biz de bu nedenle, ülkemizin üretici gücünün önemli oyuncuları olduğuna inandığımız kadın girişimcilere yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz" dedi.

Amaçlarının, kadın girişimcilerin dünyada rekabet edebilir düzeye gelmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Karadere, "Bu doğrultuda, 'Kadın Girişimci Destek Paketi'ni hizmete sunduk, 'Kadın Girişimci Buluşmaları'nı gerçekleştirdik. Cesaretli ve vizyon sahibi kadınların başarılarının diğer girişimci kadınları da yüreklendireceği düşüncesiyle, Ekonomist'le beraber Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nı başlattık. Yarışmaya, 2007 yılında 113, 2008'de 806, 2009'da ise 2.119 kişi katıldı.

Kadınların, ekonomik ve sosyal girişimci ruhunu ortaya çıkartan yarışmayla, Türkiye'deki kadın girişimcilerin sayısının ve buna bağlı olarak kadınların ekonomiye katkılarının artmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Yarışmaya, Türkiye'de yaşayan, hakim ortak olduğu şirket yılda 25 milyon TL'nin altında ciro yapan kadın girişimciler bizzat başvurabiliyor veya aday gösterilebiliyor. Yarışmaya başvurular, Garanti'nin kadın girişimci portalı www.garantikadingirisimci.com ve Ekonomist dergisinin web sitesi www.ekonomist.com.tr üzerinden, Garanti Şubelerinden alınacak formlarla veya KAGİDER aracılığıyla, 15 Mart 2010 tarihine kadar yapılabiliyor.

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi kategorisinde birinciye 20 bin TL nakit para ödülü ve Garanti Emeklilik'ten 2 bin 500 TL tutarında KOBİ BES Emeklilik Planı başlangıç kapitali, ikinciye 15 bin TL ve bin 500 TL tutarında KOBİ BES Emeklilik Planı başlangıç kapitali, üçüncüye 10 bin TL ve bin TL tutarında KOBİ BES Emeklilik Planı başlangıç kapitali, "Türkiye'nin Kadın Sosyal Girişimcisi"ne ise 5 bin TL ve 500 TL tutarında KOBİ BES Emeklilik Planı başlangıç kapitali hediye edilecek. Ayrıca, yarışmada dereceye

giren tüm finalistlere, 1 yıllık ücretsiz Ekonomist, Elele ve Capital dergileri aboneliği, KAGİDER üyeliği ve Garanti Emeklilik Hobi Kulüpleri'nden bir aylık kurs hediye edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 09:42:01
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 10:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?