4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Türkiye'yi lider yapacak merkez!

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'da yapılan "Mytechnic Uçak Bakım ve Onarım Merkezi", 27 Eylül'de hizmete giriyor. 

Havacılık sektörünün önemli isimlerini bir araya getiren ve 80 milyon dolara mal olan merkez, 47 bin metrekarelik kullanım alanı ve aynı anda 10 küçük gövdeli uçağa bakım yapabilme kapasitesiyle Türkiye'yi bölgenin lideri haline getirmeyi hedefliyor.
Uçak bakımı konusunda dünyadaki en iyi uygulamaların analiziyle oluşturulan yenilikçi sistemi ve sahip olduğu teknoloji altyapısı ile Mytechnic, havayolu şirketlerine mevcut bakım merkezlerinden daha hızlı ve şeffaf hizmet sunmayı amaçlıyor.

Uçak bakımından kâr hedefi
Toplam bin kişiyi istihdam etmesi beklenen merkez, uçak bakımını maliyet kalemi olmaktan çıkarıp kâr odaklı bir havacılık operasyonuna dönüştürmeyi hedefliyor.
Giderlerinin yüzde 10-15'ini bakım amaçlı kullanan havayolu şirketleri için bu oran, yakıt giderlerinden sonraki en büyük kalemi temsil ediyor. Her uçak yılda bir kez 3-4 hafta süren (C) bakıma giriyor ve bu bakımın maliyeti uçak tipine göre yaklaşık 300-600 bin doları buluyor. 

Mytechnic, sivil havacılık bakım, onarım ve hizmet pazarının yüzde 48'ine sahip Ortadoğu, Avrupa, Asya, Rusya ve Kuzey Afrika'da kullanılan Airbus ve Boeing tipi uçak ve komponentlerine de bakım hizmeti sunacak. 

Uçak iniş takımları başta olmak üzere gelecek yıllarda bazı komponentlerin imalatını da yapacak Mytechnic, yabancı ülkelere kayan uçak bakım operasyonlarını Türkiye'ye yöneltmeyi öngörüyor.

aa
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 16:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?