30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Türk'ün Silopi ile ilgili değerlendirmeleri

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Botaş tesislerinde bulunan kuyularda yapılan kazı çalışmalarından önce, kuyuların temizlenmeye çalışıldığı yönünde bazı iddialar olduğunu söyledi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk seçim çalışmalarını sürdürmek üzere İstanbul'a geldi. Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağı ile Ankara'dan İstanbul'a gelen Türk'ü Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, DTP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akın Birdal ve bir grup partili karşıladı. Ahmet Türk, VIP Salonu'nda kendisini bekleyen gazetecilerin Silopi'deki kuyu kazıları ile ilgili sorularını yanıtlayan Türk, "Savcılığın bu kuyuları açıklamasından bir hafta sonra açılmış olması orada bazı tartışmaları beraberinde getiriyor" dedi.

Zaman içerisinde farklı ihbarlarında geleceğini öne süren Türk, Savcılığın kuyuları açacağını söylemesinden bir hafta sonra kuyuların açılmasının ise bir takım soru işaretleri oluşturduğunu ve bölge halkının kuyuların temizlenmeye çalışıldığı yönünde de iddialarda bulunduklarını iddia etti. Ahmet Türk, kuyuların temizlenmeye çalışıldığı yönünde halkın bazı iddiaları olduğunu belirterek, "Keşke karar verilir verilmez bu kuyular açılsaydı o zaman daha farklı bir sonuç çıkardı. 10 gün önce bu kuyular açılacak derseniz bu çetenin devamı olanlar o kuyu üzerinde temizleme çalışmaları yapar" diye konuştu. Türk, mağdur ailelerin ve avukatların kuyudan çıkartılan parçalara ilişkin gerekenleri yaptıklarını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 13:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?