4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Turkven, Mavi Jeans'e ortak oldu

Mavi Jeans, bağımsız girişim sermayesi şirketi Turkven'le gerçekleştirdiği ortaklık görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşmaya göre Turkven, Mavi'nin global hisselerinin yüzde 35'ine karşılık gelen oranda hissesine ortak oldu. 

Mavi Jeans'in CEO'su Ersin Akarlılar, Turkven ile yapılan ortaklığın ardından, büyüme hedefleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Markamızı Mavi Jeans'ten Mavi'ye taşıyacağız. Hedefimiz, kurumsallaşmak, perakende alanında büyümek, güçlenmek ve dünyada daha fazla söz sahibi olmak. Bir jeans markasından global bir moda markasına doğru gelişmek. Öncelikle ürün gamımızı zenginleştirerek, blue jeans alanındaki liderliğimizi yeni ürün gruplarına taşımayı ve mağazalarımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Projenin ilk uygulamaları olan Palladium Alışveriş Merkezi ve Ankara Kızılay'daki 600 m²'lik mağazalar, Mavi'nin büyüyen dünyasını ve Akdenizli kimliğini müşterilerimize yansıtacak. Mavi ekibi, ortaklık sonrasında da başarılı çalışmalarına devam edecek." dedi.

"HEDEF 5 YILDA 400 MİLYON YTL CİRO" 

Mavi Jeans 50 ülkede 4 bin satış noktasında müşterilerine hizmet veriyor. 2007 yılında 195 milyon YTL ciro elde eden şirket, önümüzdeki dönemde mağaza sayısını 190'dan 250'ye çıkartmayı ve beş yıl içinde 400 milyon YTL ciroya sahip bir şirket haline gelmeyi planlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 19:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
münevver özer IP: 88.235.27.xxx Tarih : 21.10.2008 16:48:18

jean sektöründe lider konumda olan Mavi'ye başarılar diliyorum. Yıllardır beğenerek giyindiğim markadır. Güzel bir haber bu ortaklık. Tebrikler.