4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Tur’lu konaklama sağlayacak


Tekstilci işadamı Ahmet Akbalık geçen yıl Antalya’da açtığı Ela Quality Resort’un ardından İstanbul’da yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak yeni bir butik otel hizmete sokmaya hazırlanıyor.

Otelin, İstanbul’un dünya kültür başkenti seçildiği 2010 yılına yetiştirileceğini belirten Ela Quality Resort Otel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, otelin yerini henüz belirlemediklerini ancak iki alternatif bulunduğunu, otel yatırımını var olan bir binayı yeniden giydirme yöntemi ile tamamlamayı planladıklarını açıkladı. Karatopraklı, 100 milyon dolara mal olacak otelde, turistlere tur hizmetlerinin de sunulacağını, bu şekilde İstanbul’un tanıtımının yapılacağını da söyledi.

İstanbul’u turizm amaçlı ziyaret eden yabancı turist sayısının son yıllarda artış gösterdiğini dile getiren Vadi Karatopraklı, turistlere konaklamanın yanı sıra kentin kültürel zenginliğini tanıtacak bir konsept sunacaklarını kaydetti. Karatopraklı, "Turistler lüks otellerde konaklıyorlar ve ellerinde harita ile Ayasofya, Topkapı, Rumelihisarı gibi yerleri arıyorlar. Bizim önceliğimiz zaten en kalitelisini sağlayacağımız konaklama değil, İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliğini tüm dünyaya tanıtmak olacak, önce gezdirip sonra yatıracağız" dedi. İsmi henüz belirlenmeyen otelin en az 150 oda kapasitesi bulunacağını aktaran Karatopraklı, yıllık 54 bin 750’lik satış kapasitesi bulunacak otelde, yılda 25 bin ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti. Karatopraklı, "Otel yüzde yüz kalite hedefiyle butik tarzda ve pahalı olacak. Kişi başına gecelik konaklamanın maliyeti en az 400 dolar, turun da dahil olduğu bir paketin bedeli de 7 bin dolar civarında olacak" diye konuştu.

Hedef 30 bin turist

Antalya Belek’teki Ela Quality Resort’un 2008 yılı ilk altı aylık performansını da değerlendiren Vadi Karatopraklı, şunları söyledi: "24 ayrı milletten insana hizmet verilen otelde hedeflerimizin hepsini gerçekleştirdik. Geçen yıl yaklaşık 20 bin turisti ağırladık. Bu yıl hedef 30 bin turist" Bir çok işadamı ve ünlünün tatil için Ela Quality Resort’ü seçtiklerinin söyleyen Karatopraklı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ailesi ile birlikte otelde ağırladıklarını da sözlerine ekledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 12:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?