3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

TÜROFED'den hükümete çağrı

Hükümetin küresel kriz nedeniyle hazırladığı taslak pakette turizm sektörüne yönelik önlemler bulunmadığını öne süren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, bu durumun sektörde hayret ve kaygı ile karşılandığını belirtti. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, "Türkiye ekonomisine reel anlamda en yüksek katkıyı sağlayan ve bunu rakamsal verilerle her yıl artırarak ortaya koyan bir sektörün küresel krizin ülkemizdeki olası etkilerine karşın göz ardı edilmesini, üvey evlat muamelesi görmesini hayret ve kaygı ile karşılıyoruz" dedi. Ahmet Barut, Eximbank'tan turizm sektörüne acilen kaynak aktarılması gerektiğine dikkat çekti. 

Öte yandan küresel krizin Türkiye ekonomisinde neden olacağı olası etkileri gidermekte en önemli silahların dış kaynak ve istihdam olduğunun altını çizen Ahmet Barut; bu silahlara en etkin biçimde sahip olan turizm sektörüne yönelik "bu duyarsızlığa" anlam vermekte güçlük çektiklerini söyledi. Küresel kriz nedeniyle Türkiye'nin rakibi konumundaki birçok ülkenin önlem paketlerini açıkladığının, İspanya'nın turizm sektörü için 400 milyon Euro'luk fon sağladığını bildiren Barut, "Aynı hassasiyeti hükümetimizden de acilen bekliyoruz" dedi. 

Ahmet Barut, krizden en az etkilenecek sektörlerin başında gelmesine karşın Türk turizminin son yıllarda yapılan milyarlarca dolarlık yeni yatırım ve yapısı gereği ağırlıklı olarak mevsimsel olması sebebi ile tüm ayaklarının (oteller, acenteler, tur operatörleri ) kış aylarında finansman ihtiyacı içinde olduğunu belirterek, " 54 sektöre iş veren turizm, unutulacak değil bilakis öncelik verilecek sektör olmalıdır. Turizmdeki olası bir daralma önlem paketindeki birçok noktayı anlamsız kılacaktır" diye kaydetti. 

Ahmet Barut, "bankaların kredi musluklarını kıstığı böylesi bir dönemde" Eximbank kaynaklı yeni turizm sezonu hazırlık kredisinin acilen programa alınmasını ve ülkeye getirilecek dövizlerle kapatılmak üzere kaynak temin edilmesini talep ettiklerini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 16:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?