30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

TÜSİAD, Çin gezisine katılıyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 24-29 Haziran 2009 tarihlerinde, Çin Halk Cumhuriyeti'ne düzenleyeceği resmi ziyarete katılacağı bildirildi.


Yalçındağ, ziyaret çerçevesinde, Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Chen Jian ile bir araya gelecek. Yalçındağ ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün temasları kapsamında düzenlenen iş forumunda ve Çinli siyasetçiler ve özel sektör temsilcileri ile gerçekleşecek temaslarda yer alacak.


TÜSİAD, Çin Halk Cumhuriyeti'ne düzenlenen resmi ziyaret kapsamında, 26 Haziran 2009 tarihinde, Pekin'de, Çin Avrupa Birliği Ticaret Odası (EU Chamber of Commerce in China-EUCCC) ile birlikte bir toplantı düzenleyecek. TÜSİAD'ın Pekin Bürosu'nun koordinasyonunda düzenlenecek toplantıya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçındağ başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, EUCCC Başkanı, Çinli ve Çin'de faaliyet gösteren Avrupalı şirketlerin başkan ve CEO'ları ile Çin iş dünyasından
temsilciler katılacak. Toplantıda, iki ülke arasındaki yeni işbirliği alanları, Türkiye'ye Çin yatırımları ve Türk şirketlerin Çin pazarındaki sorunları değerlendirilecek.


Arzuhan Doğan Yalçındağ başkanlığındaki heyette, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Molay, TÜSİAD International Başkanı Osman F. Boyner, TÜSİAD International Başkan Yardımcısı Mehmet Aykut Eken, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Bahadır Kaleağası ve TÜSİAD Pekin Bürosu Sorumlusu Iraz Turhan yer alacak.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?