1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Tutuklu milletvekilinin babası, cezaevi kapısında bekliyor

İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili seçilen ancak "PKK üyesi olmak" suçundan tutuklu olarak yargılanan Sebahat Tuncel'in babası Fahrettin Tuncel, Gebze M Tipi Cezaevi önünde kızının tahliye olmasını bekliyor.

Tuncel ailesi, sabah saatlerinde tutuklu bulunan milletvekili kızlarıyla görüştü. 4 çocuk babası Fahrettin Tuncel, kızını ziyaretinin ardından İHA'ya açıklamalarda bulundu. Her baba gibi kendisinin de sevinçli olduğunu anlatan Tuncel, kızının bir an önce çıkmak istediğini kaydederek, "Kendisi çok moralli, sevinçli. Bir an önce seçmenlerine kavuşmak istiyor. Seçmenlerini ve dışarıdaki havayı sordu bize. Onlarla ilgili bazı görüşmelerimiz oldu. Halkına faydalı ve yararlı olmak için çaba sarf etmesi gerekiyor. Sanırım halkına layık olur. O düşüncedeyiz. Tabii bunu en iyi kendisi gerçekleştirecek. Biz izliyor olacağız. Bir baba olarak biz izleyici olacağız. Kendisi İstanbul'da tanındığı ve emeği geçtiği için bu sonucu bekliyordu, ama biz doğrusu beklemiyorduk. Sürpriz oldu. Çalışmalarını TBMM'de devam ettirmek istiyor. DTP kadın kollarında çalışmaları vardı. Haksız bir tutuklama ile karşı karşıya kalmıştı. Çalışmaları kesilmişti, sanıyorum çalışmalarına kaldığı yerden devam eder" diye konuştu.

Kızı hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen baba Tuncel, kızının PKK'lı olup olmadığına ilişkin bir soruya ise, bunun cevabını daha önce verdiğini ve konuşmak istemediği yanıtını verdi.

Cezaevinde 32 yaşındaki Tuncel ile görüşen akrabaları da, bağımsız milletvekili Sebahat Tuncel'in bundan sonra barış ve kardeşliği getirmek için uğraşacağını kaydederek, "Halkına olan bağlılığının halkının ona gösterdiği özveri ve kararlılığı o da aynı şekilde dışarıda ve Meclis'te yürüteceğini söylüyor. Türk ve Kürt haklarının kardeşliği üzerine siyaset yapacağız. Barışın üzerine siyaset yapacağız. Halkının güvenine layık olacaktır" şeklinde konuştular.

Öte yandan, Sebahat Tuncel'in avukatının İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan mazbatayı alarak Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'ne ibraz ettiği, mahkemeden tutukluluğun kaldırılmasıyla ilgili cevabın ve yazının beklenerek Gebze'ye ulaştırılacağı öğrenildi. İşlemlerin tamamlanması halinde Tuncel'in bugün tahliye edilmesi bekleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 15:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?