30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tuvalette içki imalatı

TUVALETTE İÇKİ İMALATINA POLİS BASKINI

İstanbul mali polisi, yaklaşan yılbaşı öncesi harekete geçen sahte içki şebekelerine yönelik 14 ayrı ilçede 30 ayrı adrese baskın düzenledi. 4 ayrı imalathanenin ortaya çıkarıldığı baskınlarda 3 bin şişe sahte içki ile içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilirken 29 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, sahte içki imal edip piyasaya süren ve halk sağlığını tehlikeye düşüren bir şebekeye yönelik 14 ayrı ilçede 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Sahte içki üretimi yapıldığı öne sürülen 4 imalathanenin ortaya çıkarıldığı operasyonda, 2 bin 957 şişe sahte votka ve viski, 197 bin 987 içki etiketi, 205 bin 831 boş içki şişesi, 36 bin 615 kapak, 4 bin 860 üzerinde Rusça yazıların bulunduğu bandrol, 3 bin 530 Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ibareli içki bandrolü, 2 kapak sıkıştırma şişesi, toplam 1036 litre alkol, 3 alkol tankı, 5 kilogram anason, 2 alkolmetre, 2 şişe renklendirici ve 1 ruhsatsız tabanca ile 33 fişek ele geçirildi.

 

BANYO VE TUVALETTE İÇKİ ÜRETMİŞLER

Soruşturma kapsamında bir eve operasyon düzenleyen mali polis, sahte içkilerin banyo ve tuvalette üretildiğini tespit etti. Evin banyo ve tuvaletinde üretilen ve son derece sağlıksız olan sahte içkilerin içerisinden saç kılından tortulara varana kadar içeriği bilinmeyen çeşitli maddelere rastlandı.

Yetkililer, operasyonda ele geçirilen TAPDK bandrollerin bir kısmının gerçek olduğunu anlatarak, şebekenin bu bandrolü nasıl elde ettiğinin araştırıldığını söyledi. TAPDK bandrollerin kullanıldığı sahte içkileri görevlilerin dahi gerçeğinden ayırt etmekte zorlandığını söyleyen yetkililer, şüphelilerin tuvalet ve banyo gibi yerlerde de şişeleme yaptıklarını kaydetti. Yetkililer, ele geçirilen sahte içkilerin bazı büfeler ve turistik otellere satıldığını ifade ederek, Antalya'da da benzer bir operasyon

yapıldığını ve 6 kişinin gözaltına alındığını dile getirdi. Sahte içki şişelerinin içinde tortu ve kıl gibi maddelere rastlandığını belirten yetkililer, içki alan vatandaşların güvenilir yerleri tercih etmesi yönünde uyardı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 10'u serbest bırakılırken, imalathane sahibi K.K, M.K, E.B ve İ.B'nin de aralarında bulunduğu 19'u Kartal Adliyesine sevk edildi.

TUVALETTE İÇKİ İMALATINA POLİS BASKINI
TUVALETTE İÇKİ İMALATINA POLİS BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:11:04
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 14:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?