6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

TÜYAP 2.8 milyon kişiyi ağırlayacak

TÜYAP, 2011'E KADAR 2.8 MİLYON KİŞİYİ AĞIRLAYACAK

TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın, 2010 yılının sonuna kadar TÜYAP'ta gerçekleştirecekleri fuarlar ile 2.8 milyon kişiyi ağırlayacaklarını söyledi.

TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın, fuarların düzenlendiği alanda mevcut pazarların korunmasına katkı sağlarken, yeni pazarlar ve müşteriler yaratarak ülke ekonomisine ve sektörlerin gelişmesini büyük katkı sağladığına dikkat çekti.

Türkiye'nin jeopolitik konumu gereği 60'ı aşkın ülke ve 1,5 milyon nüfusu barındıran doğu batı eksenindeki, değişimi ve gelişimi sağlayan lider ülke olduğunu vurgulayan TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın, bu sorumluğun avantajlarını en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'deki tüketim ve ihracat potansiyelinin yüksekliğinin yanı sıra, komşu ülkelerle olan ticaretindeki önemli gelişmelerin de önemine işaret eden Serdar Yalçın, AB üyelik süreci ve uluslararası entegrasyonda alınan mesafelerin ülkemizde fuar endüstrisinin gelişimi büyük önem taşıdığını belirtti.

TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın, fuarların mevcut pazarların korumasının yanı sıra yeni pazarlara ve yeni müşterilere ulaşmak için en uygun platforma olduğunu vurgulayarak, 16- 19 Eylül tarihleri arasında TÜYAP'ta düzenlenecek olan İstanbul Ambalaj 2010 Fuarı'nın hem katılımcıyı hem de her türlü ambalaj malzemesini bir arada bulacak olan ziyaretçiyi tatmin edeceğini söyledi. Yalçın, sektörlerin üretim hızlarını arttırdığı sonbahar mevsiminde organize edilen İstanbul Ambalaj 2010 Fuarı'nın

Türkiye'nin bölgesel avantajını da göz önünde bulundurulduğu Avrasya bölgesi alıcılarının siparişlerinin rotası olacağını söyledi. Fuara yaklaşık bin 200 firma ve firma temsilcisinin katılacağını açıklayan Yalçın; İstanbul Ambalaj 2010 Fuarı firmaların üretim gücünün bilimsel, teknolojik gelişimin, tasarım becerilerinin sergilendiği en önemli sektörel buluşma platformu olacağını söyledi.

TÜYAP, 2011'E KADAR 2.8 MİLYON KİŞİYİ AĞIRLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2010 Cuma 10:51:02
Güncelleme :10 Eylül 2010 Cuma 17:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?