4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tuzla tersanesi'nde grev çağrısı

Tuzla Tersaneleri'nde yaşanan işçi ölümlerinin ardından 16 Haziran'da grev kararı alan Limter İş Sendikası, tersaneler bölgesinde yürüyüş yaparak işçileri greve çağırdı.


Tuzla Tersaneleri'nde pazar günü yaşanan ve bir işçinin ölümüyle sonuçlanan son kazadan sonra grev kararı alan Limter İş Sendikası, yürüyüş düzenleyerek işçileri 16 Haziran'da yapılacak greve çağırdı. Yürüyüş sırasında bazı işçilerin, kendilerine yol vermedikleri gerekçesiyle araç sürücülerine tepki gösterdikleri görüldü. "İşçi ölümlerine son!" sloganları atan grup, trafik ışıklarında kendilerine yine yol vermedikleri gerekçesiyle başka bir şoförle tartıştı. Bunun üzerine polis ekipleri olaya müdahale
etti.
Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Limter İş Sendikası Genel Sekreteri Kanber Saygılı, "Biz defalarca işçi ölümlerinin önüne geçilmesi için hükümete ve tersane patronlarına seslenip gerekli tedbirlerin alınmasını istedik. İstenen tedbirler alınmadı. Sonunda grev kararı aldık. 16 Haziran'daki greve herkesi davet ediyor. Tersanelerde 40 bin kişi çalışıyor. 40 binin üzerinde katılım bekliyoruz" dedi.

..
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 01:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?