3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tuzla tersanesinde yine ölüm

Tuzla'da bulunan Şahin Çelik Tersanesi'nde gemi boyama işinde çalışan 19 yaşındaki bir işçi denize düşerek hayatını kaybetti

Tuzla tersanelerinde çalışan 19 yaşındaki Metin Turhan adlı işçi, denize düşerek hayatını kaybetti. 

Alınan bilgiye göre, Şahin Çelik Tersanesi'nde bir geminin boyanması işinde çalışan işçilerden Metin Turhan önceki gün akşam saatlerinde arkadaşları tarafından çalıştığı yerde bulunamadı. Gemide Turhan'ı aramaya çıkan arkadaşları, bir türlü izine ulaşamayınca polise bilgi verdi. 

Polis ekipleri, Turhan'ın denize düşmüş olabileceği şüphesiyle arama başlattı. Yapılan araştırma sonucu genç işçinin cesedi dün sabah saatlerinde deniz üzerinde görüldü. Turhan'ın cesedi denizden çıkarıldıktan sonra yapılan inceleme sonrası Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

Lüks yatların, teknelerin ve gemilerin inşa edilerek dünyanın dört bir yanına ihraç edildiği Tuzla tersaneleri, geçen günlerde de işçi ölümleriyle gündeme gelmişti.

8 yılda 50 kayıp
İşçiler, yeterli iş güvenliği önlemi almadıkları iddiasıyla işverenleri suçlarken, kazaları incelemek için kurulan Tuzla Tersaneler Bölgesi İzleme ve İnceleme Komisyonu rapor hazırlayarak, tersanelerdeki iş miktarının artışına paralel, ölümlü iş kazalarının sayısında artış olduğunu bildirmişti. Tersanelerde 2000 yılından bu yana toplam 50 işçi, iş kazalarında hayatını kaybetti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 18:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?