4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tuzla'da bir tersane daha kapatıldı

Tuzla tersaneler bölgesinde bulunan ÇEKSAN Tersanesi 20 gün süreyle kapatıldı. 

Üç işçinin ölümü, 12 işçinin de yaralanması ile sonuçlanan filika kazasından sonra tersanelere yönelik denetimler sürdürülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Komisyonu, ÇEKSAN Tersanesi'nin faaliyetlerini, elverişsiz çalışma koşullarının giderilmesi amacıyla 20 gün süreyle durdurdu. 

Müfettişlerin, Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde faaliyet gösteren Çeksan Tersanesinde yaptığı inceleme sonucu hazırlanan raporda, 20'den fazla eksiklik tespit edildi. Raporu görüşen komisyon; tersane faaliyetlerinin durdurulmasına gerekçe olarak iş sağlığı ve güvenliğini tehlikeye düşürücü kimyasal parlayıcı ve patlayıcı maddelerin açıkta bulunduğu, parlama ve patlamaya zemin oluşturduğunu gerekçe gösterdi. 

Elektrik kablolarının elektrik çarpmasına yol açabileceği, korkuluk bulunmaması nedeniyle çalışma sırasında işçilerin yüksekten düşme tehlikesinin olduğu, tavan çökmesi olasılığı risklerinin bulunması gerekçesiyle tersane faaliyetleri 20 gün süreyle durduruldu. 

Karar, Tuzla Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla iş yerine tebliğ edilerek tersane mühürlendi. Tersanenin belirlenen eksiklikleri tamamlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden yeniden inceleme isteyebileceği, "eksikliklerin giderildiğine dair" rapor alındığı takdirde tersanenin sürenin bitimi beklenmeden yeniden açılabileceği bildirildi. 

Bu arada, tersanede yapımı süren ve 2 gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmesi planlanan arabalı vapurun tersanenin yeniden faaliyetlerine başlamasının ardından tesliminin yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?