3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tuzla'da eylem askıda

Tuzla tersanelerindeki ölümleri protesto etmek için işçilerin dün başlattığı eylem sendika temsilcileri ve işverenler arasında yapılan görüşmelerin olumlu geçmesi üzerine askıya alındı.

Görüşmelerde “İşçi sağlığı ve iş güvencesi izleme kurulu” oluşturulması, taşeronluk sisteminin kaldırilması, sigorta primlerinin düzenli ödenmesi, sendikalılığın korunması gibi talepler gündeme getirildi.

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve Limter-İş Başkanı Cem Dinç, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Derneği’nin temsilcileriyle bu sabah saatlerinde bir toplantı yaptı.

Sendika temsilcileri toplantıda, başta ağır iş sanayii yönetmeliğinin uygulamaya geçirilmesi olmak üzere işçi haklarının korunması yönünde taleplerini sıraladı.

Mimarlar Odası ve Türk Tabipler Birliğinin de yer alacağı “İşçi sağlığı ve iş güvencesi izleme kurulu” oluşturulması, taşeronluk sisteminin kaldırilması, sigorta primlerinin düzenli ödenmesi, sendikalılığın korunması gibi talepler de gündeme getirildi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi. “Eylem şimdilik sona erdi” diyen sendika başkanları, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemin tekrar başlatılacağını bildirdi.

...
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 14:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?