4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tuzla'da grev başladı

Tuzla'da bu sabah greve giden Limter-İş Sendikası'na bağlı işçiler ile greve katılmayan işçiler arasında arbede yaşandı. 

Limter-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı ile sendikaya bağlı işçiler, sabah saatlerinde işbaşı yapmadı. Tersaneler Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Polisin güvenlik önlemi aldığı bölgede yetkili emniyet amirleri, çekim yapan basın mensuplarına yolu boşaltarak kaldırımdan çekim yapmalarını istedi. Bir trafo direğinin üzerine çıkan Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Kamber Saygılı, "Bugün grev kararı aldık, sonuna kadar direneceğiz. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırız. Her gün birer birer ölmektense topluca ölmeye hazırız" dedi. 

Grev kararını dikkate almayan bazı işçiler ise, işlerinin başına gitti. Bu sırada kol kola girerek işbaşı yapmak için geçmek isteyen işçiler ile grev yapan işçiler arasında sözlü sataşmalar yaşandı. Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç, greve destek vermeyen işçilerle konuşarak, destek için ikna etmeye çalıştı. İki grup arasında başlayan sataşmalar bir anda kavgaya dönüştü. Çevrede bulunan sivil polisler ve resmi üniformalı polislerin araya girmesiyle kavga kısa sürede yatıştırıldı. Yaşanan arbede sırasında fenalık geçiren yaşlı bir kadın ise, eylemciler ve polis tarafından su verilerek sakinleştirildi. 

Grev yaparak sloganlar eşliğinde yürüyen grup, kendilerine destek vermeyen diğer arkadaşlarına greve katılmaları çağrısında bulunurken, ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 10:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?