1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Tuzla'da yıkım gerginliği

Tuzla'nın Aydınlı Mahallesi'nde ruhsatsız 5 binanın yıkımı sırasında yıkım ekipleri ve güvenlik güçleri ile mahalle sakinleri arasında arbede yaşandı.

Aydınlı Mahallesi Konaşlı mevkiindeki ruhsatsız 5 binanın yıkımı için jandarma güvenlik güçleri sabah erken saatlerden itibaren çevre güvenliğini sağladı. Tuzla Belediyesi yıkım ekipleri de iş makineleriyle geldikleri mahallede yıkıma başladılar. Ancak, yıkılacak binaların sahipleri ile bu kişilere destek amacıyla toplanan mahalle sakinleri yıkımı engellemek istediler.

Mahalle sakinleri ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşanırken bu arada yıkım da başladı. İki binanın yıkımı gerçekleştirilirken bir binanın sahibi eşi, çocuğu ve bir yakınını yanına alarak evinin inşaat halindeki ikinci katına çıktı. Bu kişi ailesi yanındayken intihar teşebbüsünde bulundu.

Yıkım bölgesinde toplanan mahalleliler, yıkım ekiplerine ve güvenlik güçlerine taş attılar. Mahalleliler sık sık slogan atarak yıkımları protesto etti. Yıkım ekipleri ortamın sakinleşmesi için yıkıma ara verirken, mahalledeki gerginlik de sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 11:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?