3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tuzla'ya raylı sistem

Tuzla ilçesi sınırlarındaki arazilerin çoğunun askeri alanlar olması nedeniyle iç ulaşımında önemli sıkıntılar yaşandığını belirten Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, ilçeyi raylı sistemle donatmak için kolları sıvadı.

Bugüne kadar ulaşım problemi nedeniyle bir merkez oluşturulamadığını belirten Başkan Demirci, Tuzla'ya 2023'te gelmesi planlanan metrodan önce kolları sıvadı.

Başkan Mehmet Demirci, ulaşım sorununu kökten çözecek ve ilçeyi şaha kaldıracak dev bir projeye imza atacaklarını belirtti. Yüzde 70'i Dünya Bankası tarafından sağlanacak kaynakla 180 milyon euroya tamamlanacak olan projeye 2009'da start verilecek. İstanbul'un ikinci sivil havaalanı olan Sabiha Gökçen Havaalanı'na hafif raylı sistemle erişimin sağlanması projenin hedeflerinden ilki.

Diğer hedef ise raylı sistemin bir ayağını tersanelere uzatarak, çalışan işçilerin ulaşımını sağlamak.

Sabah
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 11:18:16
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 11:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Melahat Değirmenci IP: 85.108.241.xxx Tarih : 3.12.2008 14:48:13

Keşke bu proje seçim yatırımı olarak gündeme gelmeyip daha önceleri bir başlangıç yapılsaydı.Biz Tuzla halkı olarak daha somut yatırımlar istiyoruz.Tuzla'nın içinden içmeler köprüsüne minübüsle yarım saatte geliyoruz.Yapılması düşünülen raylı sistem Deniz Harp okulundan başlayarak atıksu arıtma tesisi gölyolu tersaneler bölgesi birinci kol,birde denizcilik fakültesi tuzlanın sahil kesimi devamı yayla olmak üzere ikinci kol olarak düşünülerek güzergah belirlemesi yapılırsa harika bir şey olur.Gerçekten Tuzla dan Kadıköye gidip gelmek Ankaraya gitmek gibi 3-4 saatimizi alıyor.Sayın Belediye Başkanımızdan ricamız hafif raylı sistem yapılana kadar denizharp okulundan başlayarak arıtma tesisi gölyolunada ikincibir minübüs hattı belirlenmesi çünkü bu yol üzerinde de 1 yıldır gelişmeler başladı konutlar, 2 benzinci kafe çiçekçiler var kardelen spor tesislerimiz var .. Yorum fırsatı vediğiniz için teşekkürler.