30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Uçaktaki son anlarını anlattılar!

Amsterdam'da düşen THY uçağından yara almadan kurtulan bir yolcu kazayla ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

Star Haber'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Orhan Kaya isimli yolcu, inişe geçtikleri sırada pilotun önce iniş anonsu yaptığını, ardından kabin personeline yerlerini almaları yönende anons yaptığını ardından uçağın sol kanadındaki motordan siyah duman geldiğini gördüğünü ve motorun uçaktan koptuktan kısa bir süre sonra büyük bir gürültüyle iniş yaptığını açıkladı.

Kaya, inişe geçtikleri sırada motorun koptuğunu ve uçaktan ileride gittiğini gördüğünü ardından da uçağın büyük bir gürültüyle düştüğünü söyledi.
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da inişe geçtiği sırada düşen Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçaktan yaralı olarak kurtulan Türk vatandaşları, kaza anında yaşadıklarını anlattı.

Amsterdam'daki VU Hospital'de tedavi gören Bekir Kaya (40), 30 senedir Rotterdam'da yaşadığını ve tatil için gittiği Türkiye'den evine döndüğünü söyledi. Olay anını İHA'ya anlatan Kaya, "Bir anda uçakta bir sallanma, titreme oldu. Zaten bir şey olacağı belliydi ama biz de ne olacağını bilmedik. Önce burun üstü gittik aşağıya, sonra uçak doğruldu ve kuyruk kısmı yere vurdu. Kuyruğu yere vurunca ne olduğunu biz de anlayamadık. Arkama dönüp baktığım zaman uçağın arka tarafı yoktu. Oradan da dışarıya çıktık" dedi.

Kaya, pilotun uçak düşmeden yakıtın tamamını boşalttığı iddiasıyla ilgili olarak ise, "Ben ona inanmıyorum. Çünkü uçak İstanbul'dan Amsterdam'a gelinceye kadar hiç sallantı olmadı, hiç hissetmedik. Ben 1,5 saat boyunca ayakta geldim, arkadaşımla muhabbet ede ede geldik. Öyle bir şeyi hissetmedim yani" diye konuştu.

Kendisinin şu anki sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Kaya, "Uçaktaki diğer yaralılara acil şifa diliyorum, pilotlarımıza da çok çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun onlardan, kendilerini bilerek feda ettiklerini hissediyorum. Çünkü uçağın üçe bölünmesinde durum onu gösteriyordu. Ne düşündüklerini tahmin edebiliyorum, kurtulan kurtulur, ölen ölür hesabını yapmışlar. Onun için Allah razı olsun diyorum. Pilotlar düşeceğini biliyorlardı gibi geliyor bana, çünkü pist görünüyordu, pist varken niye oraya insinler. Yeni sürülmüş tarla vardı, bilerek oraya indiler ki zayiat az olsun diye. Kendilerine ve ailesine teşekkür ediyorum buradan" dedi.

Kaya, kaza sonrası yaşananları ise, "Kimse ne yapacağını bilemiyor, herkes panik içindeydi. Kendini dışarı atabilen atıyor, dışarı atan zaten oradan uzaklaşamıyor, şiddetli sarsıntının etkisiyle oraya yığılıp kalıyordu. Kimse ne yapacağını bilemiyordu, dışarı çıkan şanslı görülüyordu. O sırada patlama olması hesaplanıyordu ama patlamadı, çünkü patlasa içeride daha bayağı bir kişi vardı" şeklinde anlattı.

Hastanede yatan diğer yaralı Türk vatandaşı Hasret Demir (48) de, "Durumum iyi, nefes problemim var biraz. Başka bir yerimde kırık çıkık, herhangi bir problemim yok. Biz şu anda yaşıyor olmamızı pilotlara borçluyuz. Pilotlar uçaktaki yakıtı boşaltmamış olsaydı o uçaktan kimse sağ çıkamayacaktı" diye konuştu.

ajanslar
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 22:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?