30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Uçan parmaklar' şampiyon oldu

Çin'in başkenti Pekin'de yapılan "Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası"nda Türk Milli Takımı dünya şampiyonu oldu.


Şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Amerika, Çin, Rusya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden de katılım oldu. 273 kişinin katıldığı yarışmada Türkiye'yi 11 yarışmacı temsil etti. 3 kategoride yapılan Dünya Klavye Şampiyonası'nın '30 Dakikalık Klavye Sürat Yarışması'nda Recep Ertaş 1 dakikada net 131 sözcük yazarak şampiyon oldu.

Bu dereceyle Türk Milli Takımı, dünya şampiyonluğu sayısını 56'ya çıkardı. Diğer yarışmacılardan Emrah Kuyumcu aynı kategoride net 127 sözcükle 3.'lüğü elde ederken, Hakan Kurt dakikada 126 sözcükle 4., Celal Aşkın 120 sözcükle 8., gençler kategorisinde katılan Zafer Kaya ise dakikada net 98 sözcükle 5. oldu.


Derece alan yarışmacılara madalya ve sertifikaları, Pekin'de Olympic Sports Merkezi'nde düzenlenen törenle takdim edildi. Ayrıca törende, Intersteno tarafından daha önce yapılan İnternet Dünya Klavye Şampiyonası'nda şampiyon olan Türk Milli Takımı'na madalya ve sertifikaları da verildi.


Türk Milli Takımı Ekip Başkanı, Intersteno Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Onursal Başkanı İhsan Yener, yaptığı açıklamada, "1965 yılından beri katıldığımız dünya şampiyonalarında, bugünkü şampiyonlukla birlikte dünya şampiyonluğu sayısını 56'ya çıkarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Gençlerimiz bu konuda disiplinli, sistemli çalışarak dünyanın en gelişmiş ülkelerini geride bırakmışlardır.

Kendilerini kutluyorum. Bu arada, Milli Takımımıza destek veren başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nime  Çubukçu'ya, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Sayın Murat Bey Balta'ya, sponsorluk desteği veren İstanbul Üniversitesi, Turkcell, Datateknik (Exper), Ümraniye Belediye Başkanlığı, TransAtlantic Petrol, ayrıca desteklerini esirgemeyen Microsoft Türkiye ve Deniz Akademi firmalarına teşekkür ederiz" dedi.
Öte yandan, yarışmalarla birlikte aynı zamanda gerçekleştirilen 47. Intersteno Kongresi'nde de, bilgisayar kullanımında ve steno yazımında çeşitli görüş ve tezlerin tartışması yapıldı. Bu arada, küçüklerin alfabeyi öğrenirken, bilgisayarı on parmakla bakmadan bilimsel kullanmaları gerektiği vurgulandı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 10:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?